Napoved 1. dan sejma - Sejem Narava - zdravje

Napoved 1. dan sejma

11. 10. 2012
Ob odprtju 43. sejma Narava-zdravje evropski komisar za okolje, dr. Janez Potočnik, poudarja sožitje z naravo, ki omogoča trajnostni razvoj in je hkrati tudi pomemben prispevek k mednarodnemu letu trajnostne energije, kot ga je poimenovala OZN.

Zdrav življenjski slog na sejmu Narava-zdravje zajemajo štirje tematski sklopi, ki jih skupaj s snovalci obsejemskega programa predstavlja 286 podjetij iz 15 držav v sklopih Prehrana, Wellness in gibanje, Zdravje, Eko dom in okolje.

Tudi letošnji sejem spodbuja lokalno trajnostno oskrbo s prehrano, to pomeni zagotavljanje varne hrane v celotni živilski verigi ter vzpostavljanje, ohranjanje in spodbujanje zdravih prehranjevalnih navad. Sejem poudarja pomen samooskrbe in lokalno pridelane hrane. Na njem razstavljajo sadjarji, pridelovalci zelenjave, mlekarji, gobarji, medičarji, zeliščarji  ter številni drugi ponudniki kmetijskih pridelkov oz. živil. Na  ogled je t.i. Mlečna cesta – prikaz poti mleka od pašnika do potrošnika ter pestrost in prednosti uživanja sveže, lokalno pridelane zelenjave in sadja v Sloveniji.

Sejem letos še posebno izpostavlja pomen certifikatov kot zagotovilo za izdelke z dodano vrednostjo, tako za  področje hrane kot tudi v svetu naravne kozmetike, ki so vredni potrošnikovega zaupanja. Na sejmu svetujejo predstavniki Zveze potrošnikov Slovenije.

Kakovosten obsejemski program pomembno širi obzorja zdravega načina življenja. Prvo sejemsko jutri se prične sTradicionalnim slovenskim zajtrkom v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo in okolje RS in nadaljuje s predavanjemPrehrana otrok in mladostnikov (Inštitut za varovanje zdravja RS, Center za krepitev zdravja in obvladovanje kroničnih bolezni).

Vedno aktualne Novosti pri zdravljenju bolečin v hrbtenici bo pojasnila Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, g.i.z., prav tako pa bodo na voljo tudi za Svetovanje obiskovalcem sejma.

Na sejmu se bo pričela tudi prva akcija zbiranja papirja Star papir za novo upanje 2012, v organizaciji Društva EKOLOGI BREZ MEJA, spremljale pa jo bodo tudi številne delavnice in glasba.

Za sprostitev duha bodo na prvi dan sejma potekali: predavanje Podarite si trenutek miru, Projekcija filma o sreči 'Happy', Priprave na tekaški maraton, ter številna druga, zdravju in dobrem počutju koristna predavanja.

Častna pokrovitelja sejma sta Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Ministrstvo za zdravje RS.

Slovesna otvoritev sejma je ob 19.00 uri v dvorani Povodni mož. Sejem bo uradno odprl minister za okolje in kmetijstvo, Franc Bogovič. Na otvoritvi bodo podeljena priznanja Planetu Zemlji prijaznim občinam.

02.06.2021

Zdravo z naravo! oktobra na sejmu Narava-zdravje

Čas je za ponovni zagon! Ekipa sejma za zdrav življenjski slog 51. Narava-zdravje je v nizkem štartu – v pripravah na sejem, ki bo od 20. do 23. oktobra. Hkrati bo potekal tudi sejem Tečem z bogato ponudbo za rekreativce ...
01.06.2021

Spet 365 dni dogajanja na GR!

Tako kot vi smo tudi mi veseli ukrepa, ki odpira vrata sejemski dejavnosti pa tudi dogodkom iz industrije srečanj. Vztrajno, zavzeto, predvsem pa odgovorno do poslovne in najširše javnosti pripravljamo in načrtujemo prireditve ...
01.12.2020

GR STUDIO 20.20

So tudi vas razmere, povezane z epidemijo, že spravile tako rekoč v »šah-mat« pozicijo? Kot da očitno ni dovolj, da rešujete svoje poslovne projekte