Narava zdravje

52. sejem Narava-zdravje že septembra!

OD 9. DO 11. SEPTEMBRA  KAR DVE PRIREDITVI VZPOREDNO! SEJEM ZA ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG,  52. SEJEM NARAVA-ZDRAVJE IN 15. OTROŠKI BAZA

52. sejem za zdrav življenjski slog Narava-zdravje bo letos potekal že od 9. do 11. septembra. Letošnje vsebine bodo poudarjale pomen zdravja, zdrave prehrane, gibanja in dobrega počutja ter okolja in stika z naravo. Vzporedno bo potekala največja izobraževalno-zabavna prireditev za mlade družine, 15. Otroški bazar, ki mladim in bodočim družinam ter šolskim in vrtčevskim skupinam ponuja zvrhan koš doživetij, kreativnih delavnic, športnih aktivnosti idr.

Spremljevalni program sejma Narava-zdravje je zanimiv in privlačen za vse generacije.
V njem se bo v treh dneh zvrstilo prek 100 predavanj, delavnic, tečajev, raznih testiranj, svetovanj, okroglih miz idr.

V sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Društvom študentov medicine Slovenije bodo obiskovalci imeli možnost brezplačnih meritev in vpis v register krvodajalcev. Na stojnici Zavoda DIABETES bodo merili krvni sladkor in svetovali o prehranskih izdelkih za diabetike. Prav tako bodo koristne informacije delili na razstavnem prostoru Društva za celiakijo, kjer bodo obiskovalci lahko poskusili brezglutenske palačinke.

Tudi letos bo v ospredju zdravalokalno pridelana in sveža hrana. Na sejmu se bodo predstavili ponudniki domačih sirov, jogurtov, medu, gob, sadja in zelenjave. Na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bodo predstavili projekt Lepo je biti kmet, s katerim želijo povečati ugled poklica kmeta med mladimi in v družbi na splošno.

Na 7. maratonu pozitivne psihologije – Kjer je vsak zmagovalec svojega življenja, bo osem vrhunskih predavateljev pomagalo odgovoriti na vprašanje: »Kaj je to dobro življenje?«. Vsebine predavanj bodo poudarjale pozitivne in svetle plati človekove osebnosti. Za vse udeležence sejma Narava-zdravje in Otroškega bazarja bodo predavanja brezplačna.

Kako v resnici dišijo prava vrtnica, neroli, vanilija, jasmin, pačuli, bergamotka, poper, vijolica, kardamom, kava, kakav idr.? Obiskovalci bodo lahko v ekstravagantnih dišavah, urili svoje čutilo za voh in prepoznavali vonje ter se poučili o principih parfumerskega skladanja dišav na mednarodni razstavi naravnih parfumov Dišeči Podpisi.

V soboto, 10. septembra se bo odvijal Finalni turnir ulične košarke 3 na 3, v organizaciji Športne zveze Ljubljana. Za navijaško vzdušje med tekmovanjem bodo poskrbeli moderatorji Radia 1 s svojim avtobusom, po zaključku tekmovanja pa sledi glasbeni nastop.

Na sejmu se bodo predstavili športni klubi in društva z najrazličnejšimi aktivnostmi. Obiskovalci pa bodo prav tako lahko testirali svoje sklepe in mišice, saj bodo na razstavnih prostorih opravljali kratke diagnostične preglede za bolečine v sklepih in hrbtenici.

Vabljeni, da obsejemski program, ki se še dopolnjuje spremljate na spletni strani.

Vzporedno tudi 15. Otroški bazar

Bazarkov oder bo pod taktirko simpatične voditeljice Tinkare Fortuna, bolj znane kot bivše članice skupine BePop, nasmejal z vragolijami cirkusanta, žonglerja, čarodejev Sam Sebastiana in čarodeja Tonija, zabavali se bomo ob različnih pevskih in plesnih točkah, v čaroben svet pravljic pa nas bodo ponesle predstave Maček MuriJeš, Jež?, Juha, ki iz buč se skuha in Zelenčkov festival. Za piko na i pa bo otroke pozabaval tudi Ribič Pepe.

V tematskem kotičku bodo otroci spoznavali kače, kuščarje in bobre, lahko bodo odplavali v pravljični svet s poslikavo obraza ter v vlogi zdravnika pregledali in pozdravili svojega plišastega medvedka.

Otroški bazar vas skupaj z glavnim gostiteljem, podjetjem HOFER, tudi tokrat vabi v Bazarkovo kuhinjo, kjer bo dva dni omamno dišalo. Podjetje AMC bo s pomočjo kuharja Romana Klobase priredilo delavnice, kjer bodo otroci lahko skupaj z njim izdelovali prave kuharske kape in uživali v peki palačink, pripravi sladoleda in se naučili zanimivih kuharskih trikov in receptov, da bodo slastne jedi iz Bazarkove kuhinje lahko ustvarjali tudi doma.
Kar bomo skuhali, bomo tudi pojedli.

Sejemske dvorane bodo poleg bogatih predstavitev izdelkov, potrebščin za vrtec, šolo, šport in glasbo, ponudile tudi veliko informacij za bodoče starše in nosečnice, novorojenčke, delavnice poslikave obraza, odpravljanje strahu pred zdravniki v kliniki Medi medo, predstavitev ritmične gimnastike in še in še. Na Zunanji ploščadi pa bodo potekale predstavitve najrazličnejših športnih disciplin in veliko okusne kulinarike za otroke in starše, na voljo pa bo tudi veliki bungee trampolin na prostem.

Tudi živali in hišni ljubljenčki bodo del popolne družinske prireditve. Bioexo bo tradicionalno predstavljal eksotične živali, kače, ježa in ostalo druščino pa bodo otroci lahko spoznavali
tudi v okviru prostora družinskega gledališča Kolenc.

ODPIRALNI ČAS in VSTOPNINA

Sejem bo odprt od petka, 9. septembra do sobote, 10. septembra od 9.00 do 19.00 ure, in v nedeljo, 11. septembra od 9.00 do 17.00 ure.

Redna vstopnica znaša 5, v spletni prodaji 4 evre. Obiskovalce vabijo, da se morebitni gneči izognejo z nakupom vstopnice prek spleta. S spletno vstopnico imajo tudi brezplačen prevoz z avtobusom LPP na razstavišče in nazaj.

Z eno vstopnico si lahko ogledajo obe prireditvi.

Fotografije najdete na spletni strani prireditve. Za dodatna pojasnila in informacije smo vam z veseljem na voljo. Vabljeni, da se kot predstavnik medijev zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate.

Za vašo medijsko pozornost, najavo dogodkov, obisk naših prireditev ter poročanje o njih se vam najlepše zahvaljujemo.

Za vse podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.