Narava zdravje

ORGANIZIRANE ŠOLSKE SKUPINE

Vabimo vas na organizirani obisk 53. sejma za zdrav življenjski slog Narava-zdravje na Gospodarsko razstavišče, ki bo potekal od četrtka, 19. do sobote 21. oktobra 2023.

Akcija Zmanjšujemo zavržke

Skupaj z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabimo skupine v vrtcih in razrede v šolah k iskanju otroških idej, kako zmanjšati zavržke hrane doma, v šoli ali vrtcu.

Na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano boste prejeli listek, kjer boste zapisali vašo idejo za zmanjševanje zavržkov. Hostesa vam bo zagotovila vse potrebno in pomagala idejo obesiti na drevo, tako da bo vidna obiskovalcem sejma.

Strokovna komisija bo po koncu sejma pregledala ideje in sicer ločeno ideje predšolskih otrok in prve triade, ločeno druge triade in ločeno tretje triade osnovne šole ter v vsaki starostni kategoriji izbrala Naj idejo (skupaj tri Naj ideje). Razredu oz. oddelku, ki bo obesil na drevo Naj idejo bo omogočen brezplačen ogled izbrane kmetije na dan, ki ga bomo skupaj dogovorili (organizator sejma skupaj z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pokrije strošek avtobusnega prevoza in mini degustacije na kmetiji za celoten oddelek oz. razred – do 32 otrok). Kmetijo, ki jo bodo nagrajenci obiskali, bomo skupaj z Zvezo slovenske podeželske mladine izbrali tako, da bo ogled zanimiv in vožnja ne bo predolga. Vse ideje, ki jih boste obesili na drevo, bodo po končanem sejmu tudi objavljene na spletni strani Sejma Narava-zdravje.

Ideje naj bodo kratke in jasno zapisne. Kriteriji za ocenjevanje so izvirnost, potencialna možnost vključenosti otrok v izvedbo ideje (kaj lahko jaz kot otrok naredim), učinkovitost ideje.

Odločite se za sodelovanje in s tem pri otrocih vzpodbudite zavedanje pomena zmanjševanja zavržkov hrane!

Cenik vstopnic za šolske skupine

Organizirane šolske skupine 4,00 € / na osebo
Spremljevalec šolske skupine brezplačen vstop

Šolske skupine si lahko sejem organizirano ogledate tudi z vodniki Združenja turističnih vodnikov Slovenije. Za termin vodenja se dogovorite po elektronski pošti na naslovu: predsednik@slovenija-vodniki.si.

Za voden ogled gozdne učne poti (Zavod za gozdove Slovenije) se predhodno najavite na tina.dolenc@zgs.si.

Obisk organiziranih skupin in šolskih skupin predhodno najavite na narava.zdravje@gr-sejem.si. V primeru plačila z naročilnico, jo pošljite na omenjen elektronski naslov. Naslovite jo na: Gospodarsko razstavišče d.o.o., Dunajska cesta 18, 1000 Ljubljana (SI za DDV 87878879).

Skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije vas vabimo, da se nam pridružite pri zbiranju šolskih potrebščin. Zaželeno je, da vsaka skupina učencev in dijakov prispeva npr. peresa, svinčnike, barvice, šestila, kemične svinčnike, peresnice, zvezke, risalni pribor, ravnila, šolsko torbo ipd.

GRBINE SO FINE

Kolesarska zveza Slovenije s programom Grbine so fine uči najmlajše osnov kolesarskih spretnosti. Starejšim otrokom in dijakom so namenjene kolesarske delavnice in izzivi. Otroke spodbuja lisjak Foksi, maskota Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Za brezplačno izposojo koles in čelad bo poskrbljeno.

 

Ne zamudite

KDAJ OBISKATI SEJEM?

 

  • četrtek, 19. in petek, 20. oktober 2023: 10.00-19.00 
  • sobota, 21. oktober 2023: 9.00-18.00
Z avtomobilom, vlakom, avtobusom ali s kolesom

KAKO DO SEJMA

Gospodarsko razstavišče se nahaja na Dunajski cesti 18, Ljubljana.
Seznam parkirišč najdete TUKAJ.

Glavna železniška postaja se nahaja v neposredni bližini.
Od sejmišča je oddaljena približno pet minut hoje.

Do Gospodarskega razstavišča se lahko pripeljete
tudi s kolesom, saj so neposredno pred
vhodom stojala za kolesa.

Prav tako lahko za prihod uporabite
javni sistem BicikeLJ, ki omogoča izposojo koles.

VEČ O “BICIKELJ”

Glavna avtobusna postaja se nahaja v
neposredni bližini Gospodarskega razstavišča.
V bližini Gospodarskega razstavišče so postaje LPP:
Razstavišče, Bežigrad, Železna in Navje.
Do nas vas pripeljejo avtobusi št. 3G, 6, 6B, 7,
7L, 8, 11, 11B, 12, 12D, 13, 14, 19B, 19I, 20 in 20Z.

Načrtujte pot z Ljubljanskim potniškim prometom.

S sejemsko vstopnico se zapeljite brezplačno

 

Aktualno

NOVICE