Narava zdravje

53. Sejem Narava-zdravje že prihodnji teden

Po ideje za zdrav življenjski slog na Sejem Narava-zdravje

Od 19. do 21. oktobra bo na Gospodarskem razstavišču potekal že 53. sejem za zdrav življenjski slog Narava-zdravje. Sejem strmi k povečanju ozaveščenosti o zdravem načinu življenja, zato vsebine poudarjajo pomen zdravja, zdrave prehrane, gibanja in dobrega počutja ter okolja in stika z naravo. Vzporedno s sejmom letos poteka 29. BIOEXO razstava eksotičnih živali. Z eno vstopnico si obiskovalci lahko ogledajo obe prireditvi.

Spremljevalni in razstavni program sejma Narava-zdravje je zanimiv in privlačen za vse generacije. V treh dneh se bo zvrstilo prek 100 predavanj, delavnic, tečajev, raznih testiranj, svetovanj, okroglih miz idr.

Na sejmu bodo izvajali brezplačne meritve krvnega tlaka, holesterola, različne delavnice in ozaveščali o problematikah kot so srčno-žilne bolezni, celiakija, demenca in ponudili rešitve za spodbujanje boljšega razumevanja in podpore prizadetim. Predstavili se bodo preventivni programi, ki so namenjeni preprečevanju in zgodnjemu odkrivanju predrakavih sprememb.

Obiskovalci bodo imeli možnost obiskati stojnice lokalnih dobaviteljev, ki predstavljajo obilico domačih izdelkov, kot so mlečne dobrote, sadje, zelenjava, izdelki iz zelišč, različna olja in celo pekoči izdelki iz čilija. Ogledali si bodo lahko razstavo samoniklih gliv Slovenije. Poleg tega se bodo s svojimi izdelki predstavile tudi ekološke kmetije.

Udeleženci sejma lahko raziskujejo najnovejše trende ekološke nege kože in aromaterapije, odkrivajo čudeže naravne kozmetike ter se udeležijo poučnih predavanj o osnovah nege kože in zaščite kože pred UV sevanjem tudi pozimi.

Znanje je ključna sestavina zdravega načina življenja. Sejem bo postregel z bogatim programom poučnih predavanj, privlačnih delavnic in predstavitev o aktualnih temah zdravja in dobrega počutja. Potekala bodo tudi predavanja v sklopu 4. Šole za starše v organizaciji Maratona pozitivne psihologije, na aktualne teme o vzgoji otrok, ki jih bodo vodili strokovnjaki na področju psihologije.

 CELOTEN SPREMLJEVALNI PROGRAM SEJMA

 

VZPOREDNO TUDI 29. BIOEXO RAZSTAVA EKSOTIČNIH ŽIVALI

Vzporedno s Sejmom Narava-zdravje poteka 29. BIOEXO razstava eksotičnih živali. Društvo BIOEXO želi z razstavo približati eksotične živali, pomagati odpraviti strah in predsodke o njih ter širiti dobro voljo. Na razstavi bo možno videti posebne barvne variacije najdaljših plazilcev na svetu, več metrske burmanske in mrežaste pitone, Maincoon mačke, dihurje, insekte, eksotične kuščarje, idr.

 

ODPIRALNI ČAS in VSTOPNINA

  • četrtek, 19. in petek, 20. oktober 2023: 10.00-19.00
  • sobota, 21. oktober 2023: 9.00-18.00

 

Redna vstopnica znaša 7€, v spletni predprodaji 5€.

Vstopnica, kupljena v spletni prodaji, vključuje prevoz z LPP mestnim avtobusom do Gospodarskega razstavišča in nazaj na dan obiska sejma.

Z eno vstopnico si lahko ogledajo obe prireditvi.

Vabljeni, da se kot predstavnik medijev zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate.

 

Za vašo medijsko pozornost, najavo dogodkov, obisk naših prireditev ter poročanje o njih se vam najlepše zahvaljujemo.

Za vse podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.

Ina Unuk, PR in marketing

01 300 26 26, ina.unuk@gr-sejem.si