SI
Show menu

Napoved 3. dan sejma

13. 10. 2012
Že imate svoje jabolko s sejma Narava-zdravje?

»Podari jabolko!« je slogan letošnjega sejma Narava-zdravje, ki obiskovalce ozavešča k zdravemu življenjskemu slogu. Jabolko poudarja pomen zdrave, lokalno pridelane in sveže hrane ter pomen izdelkov slovenskih proizvajalcev.

Zdrava in uravnotežena prehrana

»Raziskave so dokazale, da so ekološko pridelana in predelana živila boljša od konvencionalnih živil. Ekološka živila so pridelana brez pesticidov, predelana pa brez kemijskih dodatkov. Vsaj 95 % sestavin mora biti sledljivih iz eko-pridelave, seznam morebitnih dodatkov je omejen le na dodatke naravnega izvora. Ekološka živila so živila z visoko kakovostno prehrambeno vrednostjo, odlikuje pa jih višja vsebnost vitaminov in mineralov ter bogatejši okus.« pravijo na razstavnem prostoru trgovine Kalček, jutri pa vas vabijo na sejemsko predavanje Osnove zdravega načina prehranjevanja
Na temo zdrave prehrane bo na sejmu predavala tudi svetovalka Emilija Pavlič v okviru dogodka Zdrave jedi iz zelenjave. Emilija Pavlič je avtorica knjige »Za otroke kuhajmo zdravo«, ki je knjiga za "majhne" in "velike", kot pravi njen podnaslov, prav tako pa vam bo Emilija nekaj zdravih kuharskih trikov zaupala v Sveini kuhinji zdravja na sejmu Narava-zdravje .

EKO akcije na sejmu

Že ob vstopu na sejem si obiskovalci lahko prislužite sejemsko vstopnico po nižji ceni, in sicer tako, da na sejem prinesete svoj stari, odslužen mobilni telefon. Pokrovitelj akcije je Si.mobil in okolju prijazna strategija podjetja Re.misli.

Vse sejemske dni na sejmu poteka akcija »Star papir za novo upanje 2012«. Organizatorji projekta, društvo Ekologi brez meja skušajo na ta način opozoriti na novembrsko akcijo zbiranja papirja, hkrati pa tudi na nujnost ponovne uporabe in zmanjševanja porabe papirja. Sredstva od zbranega papirja bodo v celoti namenjena v dobrodelne namene. 

Svet Wellness-a za popoln konec tedna

»Slovenska wellness ponudba je z leti postala pravi »paradni konj« mnogoterih zdravilišč, hotelov in njihove ponudbe. Skrb za zdravje, nego telesa, duše in duha je namreč ključnega pomena tako za hotelske kot dnevne goste.« so prepričani v uredništvu revije Wellness, prve slovenske revije za dobro počutje, nego telesa, duše in duha. Bogate informacije o svetu wellness-a vam bodo z veseljem posredovali na razstavnem prostoru sejma Narava-zdravje, prav tako pa jih boste deležni tudi v okviru bogatega sejemskega programa: Zgodba mojega telesa – izkustvena delavnica, Pomen termalne vode in peloidov pri zdravljenju ginekoloških obolenj v Termah Dobrna, Jogica – pravljična joga za otroke, Zdravilni zvok himalajskih pojočih posod in gonga …