Sporočila za medije - 2012 - Sejem Narava - zdravje
SI
Show menu

Sporočila za medije - 2012

15. 10. 2012

»Podari jabolko!« nagovorilo 22.000 ljudi

Včeraj ob 17.00 uri so se zaprla vrata 43. sejemske prireditve Narava-zdravje. Ponudbo izdelkov, dejavnosti in ekološko ozaveščenih idej za zdravo življenje in trajnostni razvoj, ki je bila urejena po vsebinskih sklopihPrehrana, Zdravje, Wellness in gibanje ter Eko dom in okolje, je predstavilo 286 podjetij iz šestnajstih držav. Sejem, ki je trajal štiri dni, od 11. do 14. oktobra, je obiskalo 22.000 ljudi, kar je za 10 odstotkov več kot lani. Tudi letos smo v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije posebej izpostavili certifikate na izdelkih in tako skušali osveščati javnost o njihovem pomenu. Izpostavljenih je bilo 18 izdelkov s certifikati. Letošnji slogan Podari jabolko! je uspešno povezoval informativno, ozaveščevalno in humanitarno noto sejma ter tudi z bogatim obsejemskim programom ponujal vrsto idej, namigov in pobud, kako izboljšati svoj življenjski slog. Letošnja posebnost sejma je bilo tudi množično zbiranje odpadnega papirja v organizaciji Ekologov brez meja ter zbiranje gospodinjskih odpadkov in oblačil v organizaciji podjetja Snaga.
Preberi več
14. 10. 2012

Napoved 4. dan sejma

Kolo sreče, nagradne igre, sejemski popusti, masaže in ličenje z naravno kozmetiko na sejmu Narava zdravje!
Preberi več
13. 10. 2012

Napoved 3. dan sejma

»Podari jabolko!« je slogan letošnjega sejma Narava-zdravje, ki obiskovalce ozavešča k zdravemu življenjskemu slogu. Jabolko poudarja pomen zdrave, lokalno pridelane in sveže hrane ter pomen izdelkov slovenskih proizvajalcev.
Preberi več
12. 10. 2012

Napoved 2. dan sejma

Od kod izdelek prihaja, kako, na kakšen način je proizveden, in vse o tem, kar morate vedeti o naravno pridelani hrani, je na voljo na današnjih predavanjih Pomen zajtrka in lokalno pridelane hrane za zdravje, Označevanje živil Pridelano – proizvedeno brez GSO, Prednosti ekološkega sadjarstva, Sonaravni vrt na strehi, Hrana in antihrana: Ali veste, kaj jeste? in številnih drugih dogodkih obsejemskega programa.
Preberi več
11. 10. 2012

Sejem Narava-zdravje tudi uradno odprt

Danes ob 9.00 uri zjutraj so se odprla vrata že 43. sejma Narava-zdravje. Zdrav življenjski slog na sejmu Narava-zdravje zajemajo štirje tematski sklopi, ki jih skupaj s snovalci obsejemskega programa predstavlja 286 podjetij iz 15 držav v sklopih Prehrana, Wellness in gibanje, Zdravje, Eko dom in okolje. Častna pokrovitelja sejma sta Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Ministrstvo za zdravje RS.
Preberi več
11. 10. 2012

Napoved 1. dan sejma

Ob odprtju 43. sejma Narava-zdravje evropski komisar za okolje, dr. Janez Potočnik, poudarja sožitje z naravo, ki omogoča trajnostni razvoj in je hkrati tudi pomemben prispevek k mednarodnemu letu trajnostne energije, kot ga je poimenovala OZN.
Preberi več
11. 10. 2012

Naravna in ekološka kozmetika

S ponosom vas obveščamo, da je IKC – Inštitut za kontrolo in certifikacijo UM podelil prvi certifikat za naravno kozmetiko slovenskemu proizvajalcu kozmetičnih proizvodov Mercator IP d.o.o. - Dvorec Trebnik. Mercator IP d.o.o. - Dvorec Trebnik je tako z 10.10.2012 prejel certifikat za 16 kozmetičnih proizvodov, ki izpolnjujejo zahteve standarda »Naravna in ekološka kozmetika«© za naravne kozmetične proizvode.
Preberi več
10. 10. 2012

Jutri se odpre sejem Narava-zdravje

Jutri odpiramo vrata sejma Narava-zdravje, na katerem se predstavlja 286 podjetij iz 15 držav. Že 43. sejem Narava–zdravje predstavlja izdelke, dejavnosti in ekološko ozaveščene ideje za zdravo življenje ter trajnostni razvoj skozi štiri tematske sklope: Prehrana, Wellness in gibanje, Zdravje, Eko dom in okolje. Častna pokrovitelja letošnjega sejma sta Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Ministrstvo za zdravje RS. Slovesna otvoritev bo ob 19. uri v dvorani Povodni mož. Sejem bo uradno odprl minister za kmetijstvo in okolje RS, Franc Bogovič. Podeljena pa bodo tudi priznanja Planetu Zemlji prijazne občine.
Preberi več
10. 10. 2012

Sporočilo za medije Ministrstva za kmetijstvo in okolje RS

Jutri svoja vrata odpira Sejem Narava - zdravje na Gospodarskem razstavišču. Na sejmu se predstavlja tudi Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, in sicer s prikazom poti mleka od pašnika do trgovske police, promocijo lokalno pridelane hrane – projektom Tradicionalni slovenski zajtrk in informiranjem potrošnikov s podatki o pridelavi ter pomenu uživanja zelenjave.
Preberi več
5. 10. 2012

Še teden dni do sejma Narava-zdravje

Še teden dni je do sejma Narava-zdravje, ki, kot se za ta letni čas spodobi, povezuje naravo z zdravjem ter prek slogana Podari jabolko! osvešča obiskovalce k zdravemu življenjskemu slogu. Ni namreč pomembno le, kaj jemo, ampak tudi kako bivamo, skrbimo za svojo celostno kondicijo in kakšen je naš odnos do okolja, kako uporabljamo vire in energijo. Dovolj učinkovito? Trajnostno? Se zavedamo, kako pomembno je, da čim bolj znižamo vpliv na okolje?
Preberi več

Novice

12.09.2022

Uspešno izpeljan 52. sejem Narava-zdravje

Za nami sta 52. sejem Narava-zdravje in 15. Otroški bazar.
Preberi več >>
25.05.2022

Nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji imajo tudi letos možnost ugodnejše prijave preko KGZS

Tudi letos nosilcem dopolnilne dejavnosti na kmetiji Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem ...
Preberi več >>
10.05.2022

52. sejem Narava-zdravje bo potekal že v septembru!

Letošnji sejem Narava-zdravje bo potekal že septembra in sicer od petka, 9. do nedelje, 11. septembra na Gospodarskem razstavišču ...
Preberi več >>
Arhiv novic »