SI
Show menu

Novice

16. 10. 2013

Dan pred sejmom – svetovni dan hrane

Eden najpomembnejših poudarkov sejma Narava-zdravje je namenjen prav zdravi prehrani. Od samooskrbe do pomena ceritifikatov na izdelkih. Spoznajte pomen uživanja sezonske, lokalno pridelane zelenjave. Vabljeni, da na razstavnih prostorih pripravljate in okušate različne jedi, izdelke oziroma hrano. Zelišča, začimbe, dišavnice, užitne divje rastline, čaji, razna olja – od oljčnega do konopljinega, med, gobe, različne vrste moka, prehranska dopolnila …
Preberi več
11. 10. 2013

Krepimo zdravje

Ministrstvo za zdravje je pripravilo zajeten in vseobsežen program. V sodelovanju z drugimi resorji, javnozdravstveno mrežo in nevladnimi organizacijami si prizadeva za osveščanje na področju krepitve zdravja in preprečevanja kroničnih in nalezljivih bolezni. Na sejmu se predstavljajo programi, ki jih zagotavljajo Ministrstvo za zdravje, Inštitut za varovanje zdravja in regijski zavodi za zdravstveno varstvo, pod okriljem Ministrstva za zdravje pa tudi kakovostni programi nevladnih organizacij s tega področja.
Preberi več
10. 10. 2013

Z Ekologi brez meja

Ekologi brez meja se nam torej pridružujejo s svojim trenutno največjim projektom Tekstilnica, v okviru katerega zbiramo oblačila, obutev in modne dodatke in/ali hišne tekstilije (npr. brisače, prtičke, metrsko blago idr.). Na sejmu je mogoče oblačila tudi izmenjati, si ogledati razstavo izdelkov iz rabljenega tekstila. Posebej mlajše otroke pa vabimo na ekološke delavnice, na katerih ustvarjamo nove izdelke iz rabljenega tekstila.
Preberi več
9. 10. 2013

Dobrodelna tržnica revije Lea z znanimi Slovenci

Na sejmu Narava-zdravje boste srečali tudi znane Slovence, ki v okviru Dobrodelne tržnice revije Lea (1 jabolko = 1 €) zbirajo donacije za Hišo zavetja Palčica – Krizni center za otroke. Organizator dogodka je revija Lea. Jabolko vam bodo ponudili predstavniki revije in številni znani Slovenci, ki podpirajo dobrodelno akcijo.
Preberi več
8. 10. 2013

Javni Holding Ljubljana in MOL

Na skupnem razstavnem prostoru skrb za okolje predstavljajo tudi javna podjetja in Oddelek za varstvo okolja pri Mestni občini Ljubljana, javno podjetje Žale in javno podjetje Parkirišča in tržnice. Na predstavitvi v okviru Javnega Holdinga Ljubljana sodelujejo podjetja Energetika Ljubljana, JP Vodovod-Kanalizacija, javno podjetje Ljubljanski potniški promet, Termo-toplarna Ljubljana in Snaga. Javna podjetja skozi zgodbe sodelavk in sodelavcev, ki opravljajo številne storitve za miren vsakdan občanov, slikovito predstavljajo osnovne dejavnosti, s katerimi vsakodnevno skrbijo za urbano bivanje v prijetnem okolju.
Preberi več
7. 10. 2013

Okušajte!

Na razstavnih prostorih lahko pripravljate in okušate različne jedi, izdelke oziroma hrano, od raznih vrst jabolk, medu, pečene zelenjave in polnozrnatih palačink iz različnih vrst moke do sodobnih inovativnih ekoloških izdelkov. GIZ Slovenska zelenjava na sejmu predstavlja lokalno zelenjavno verigo, kako zelenjavo okusno pripravljati oziroma v čem je pomembna za naše zdravje. Gobarsko mikološko društvo že tradicionalno sodeluje z razstavo gob, lahko pa se okrepčate z gobjim golažem ali jožetovimi gatami. Predstavljajo pa se tudi zelišča in čaji.
Preberi več
7. 10. 2013

Znebite se odpadkov!

Od petka, 18., do nedelje, 20. oktobra, prinesete s seboj tudi odpadke, ki puščajo nevarne sledi: odslužene baterije, mobilne telefone in druge male kose odpadne električne ter elektronske opreme in vse nevarne odpadke (zdravila, sijalke, ostanke barv ipd.). Na ploščadi vas pričakuje Snaga s premično zbiralnico nevarnih odpadkov iz gospodinjstev ter male električne in elektronske opreme.
Preberi več
6. 10. 2013

Kako saditi sadno drevje

Vas zanima, kako se je včasih v Sloveniji pridelovalo sadje, katere stare sorte jabolk so se ohranile do danes? Kako ohranjati visokodebelne sadovnjake? Zakaj sodijo jabolka v zdravo prehrano. Vabljeni, da se na sejmu na praktičnih prikazih podučite, kako saditi sadno drevje in kako vrtnariti, tudi v urbanih okoljih.
Preberi več
5. 10. 2013

DA za samooskrbo – Kupujmo slovensko!

Sklop Prehrana izhaja iz pomena samooskrbe in daje glavni poudarek zdravi, sveži in lokalni hrani, ki jo pridelamo v Sloveniji. V njem vas izobražujemo o pomenu uživanja sezonske, lokalno pridelane zelenjave glede svežosti, prehranske vrednosti, ekologije ter trajnostnega razvoja družbe. Predstavljeni so parametri sledljivosti slovenske zelenjave od pridelovalca do končnega potrošnika.
Preberi več
4. 10. 2013

Kako do urbanega vrta

Če ste iz Ljubljane in si želite vrtnariti, a nimate lastnega vrta, ali, obratno, imate v lasti zemljišče, pa bi ga želeli dati v najem, potem se oglasite na razstavnem prostoru Mestne občine Ljubljana. Na MOL-u si že nekaj let prizadevajo urbano vrtnarjenje tudi sistemsko urediti. Uredili so dve vzorčni območji in se naučili, kaj bi lahko storili bolje.
Preberi več