SI
Show menu

Novice

7. 10. 2013

Znebite se odpadkov!

Od petka, 18., do nedelje, 20. oktobra, prinesete s seboj tudi odpadke, ki puščajo nevarne sledi: odslužene baterije, mobilne telefone in druge male kose odpadne električne ter elektronske opreme in vse nevarne odpadke (zdravila, sijalke, ostanke barv ipd.). Na ploščadi vas pričakuje Snaga s premično zbiralnico nevarnih odpadkov iz gospodinjstev ter male električne in elektronske opreme.
Preberi več
6. 10. 2013

Kako saditi sadno drevje

Vas zanima, kako se je včasih v Sloveniji pridelovalo sadje, katere stare sorte jabolk so se ohranile do danes? Kako ohranjati visokodebelne sadovnjake? Zakaj sodijo jabolka v zdravo prehrano. Vabljeni, da se na sejmu na praktičnih prikazih podučite, kako saditi sadno drevje in kako vrtnariti, tudi v urbanih okoljih.
Preberi več
5. 10. 2013

DA za samooskrbo – Kupujmo slovensko!

Sklop Prehrana izhaja iz pomena samooskrbe in daje glavni poudarek zdravi, sveži in lokalni hrani, ki jo pridelamo v Sloveniji. V njem vas izobražujemo o pomenu uživanja sezonske, lokalno pridelane zelenjave glede svežosti, prehranske vrednosti, ekologije ter trajnostnega razvoja družbe. Predstavljeni so parametri sledljivosti slovenske zelenjave od pridelovalca do končnega potrošnika.
Preberi več
4. 10. 2013

Kako do urbanega vrta

Če ste iz Ljubljane in si želite vrtnariti, a nimate lastnega vrta, ali, obratno, imate v lasti zemljišče, pa bi ga želeli dati v najem, potem se oglasite na razstavnem prostoru Mestne občine Ljubljana. Na MOL-u si že nekaj let prizadevajo urbano vrtnarjenje tudi sistemsko urediti. Uredili so dve vzorčni območji in se naučili, kaj bi lahko storili bolje.
Preberi več
3. 10. 2013

Prijazni do okolja

Sklop Zeleno sobivanje, ki je urejen kot nekakšen park, vsebuje predstavitev trajnostnega upravljanja in gospodarjenja z naravnimi viri, kot sta voda in gozd. Slovenija se v njem predstavlja po krajinskih tipih: Alpe, Dinaridi, Sredozemlje in Panonija.
Preberi več
2. 10. 2013

Ohranimo zdravje

Iščete sprostitev zase v enem od slovenskih naravnih zdravilišč? Bi radi kaj več izvedeli o naravni kozmetiki? Vas zanima, kaj vse vsebuje celostna skrb za dobro počutje in zdravje človeka v vsakdanjem, sodobnem načinu življenja? Izkoristite priložnost in opravite preventivne preglede ter se posvetujte s priznanimi strokovnjaki.
Preberi več
1. 10. 2013

Rekreacija za vsakogar

Gibanje in športno udejstvovanje pomagata izboljšati splošno počutje posameznika. Na prireditvi Narava-zdravje ponujamo predstavitev palete rekreacijskih aktivnosti, ki jih je na sejmu možno tudi preizkusiti. Skupaj s Športno zvezo Ljubljana predstavljamo različne športne aktivnosti.
Preberi več
30. 9. 2013

Obiščite še Kamping & Karavaning

Sejem Narava-zdravje je zanimiv, poučen in privlačen ter ponuja pestro dogajanje za vse generacije. Vabljeni, da obiščete še sejem Kamping & Karavaning, ki ponuja opremo za preživljanje prostega časa v naravi, kot so počitniška vozila, dodatna oprema za ta vozila, šotori in šotorske prikolice ter oprema za kampiranje ter aktivni prosti čas.
Preberi več
29. 9. 2013

Kaj je to certifikat in kaj mi pove

44. sejem Narava-zdravje svojo ponudbo zaokrožuje v šest vsebinskih sklopih: Prehrana, Zdravje, Naravna kozmetika, Gibanje, Wellness in Zeleno sobivanje. V vlogi partnerja sejma sodeluje na sejmu že tretje leto Zveza potrošnikov Slovenije, ki uvaja pomen certifikatov za lažji izbor izdelkov in storitev ter nas spodbuja, da se naučimo posegati po tistih izdelkih in storitvah, ki niso zavajajoči.
Preberi več
6. 9. 2013

Na sejem s tekstilom!

Na letošnjem sejmu zbiramo z Ekologi brez meja tekstil. Vabljeni, da obiščete sejem z nakupovalno vrečko tekstila, ki naj tehta najmanj en kilogram. S tem tudi vi podprete projekt Tekstilnica, ki poskrbi, da je rabljen tekstil ponovno uporabljen.
Preberi več