SI
Show menu

Novice

14. 11. 2014

Eko trendi v prehrani

Kako zdravo so jedli naši predniki? Koliko ljudi se danes prehranjuje ekološko? Ali je ekološka hrana, ki jo danes najdemo na trgu, zares eko in zdrava? Kolikšen vpliv ima dejansko ustrezna prehrana na naše zdravje, počutje in razmišljanje? Ali lahko jemo zdravo z nizkimi prihodki in koliko hrane letno zavržemo? S kakšnimi izzivi se srečujejo naši kmetje in kakšne preglavice jim povzročajo? Pridružite se nam na okrogli mizi Proorganike v dvorani Galerija s pričetkom ob 17.30 uri.
Preberi več
13. 11. 2014

Planetu Zemlja prijazne občine 2014

Kot vsako leto tudi tokrat, na 45. sejmu Narava-zdravje, priznanja Planetu Zemlja prijaznim občinam. Podelitev poteka na slovesni otvoritvi sejma 2014, ki bo nocoj ob 19.00 uri v dvorani Galerija. Prireditev bo uradno odprl mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Navzočim bodo spregovorili še Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, dr. Darij Krajčič, direktor Zavoda RS za varstvo narave, ter mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča.
Preberi več
12. 11. 2014

Spletni vodnik Gremo na pot

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) predstavlja portal Gremo na pot – spletni vodnik po kolesarskih, pohodnih in pešpoteh, na katerem najdete več kot sto različnih poti v skupni dolžini več kot 2.500 kilometrov. Na sejmu jih obiščite na razstavnem prostoru RRA LUR v Stekleni dvorani - C. V isti dvorani se predstavljajo še ljubljanski ponudniki športnih vsebin, ki sodelujejo v novi mestni spodbujevalni akciji Razgibajmo Ljubljano, prva dva dneva sejma pa sejem skoraj preplavijo malčki iz vrtcev, ki pridejo na Miniolimpijado in Paraminiolimpijado. Starši, dedki in babice, pridite jih pogledat!
Preberi več
12. 11. 2014

Jutri se odpre sejem!

Prvi sejemski dan poleg samega dogajanja na sejmišče zagotovo zaznamujejo številne okrogle mize in posveti, zanimivi tudi za širšo javnost. Zjutraj skozi vse dopoldne poteka regijska konferenca v organizaciji kmetijskega ministrstva in partnerjev o lokalni samooskrbi in kratkih verigah v sistemu javnega naročanja hrane in živil v javnih zavodih.
Preberi več
11. 11. 2014

Posebna zgodba Ljubljana – Zelena prestolnica 2016

Kako že danes prispevam za boljši jutri na razstavnem prostoru javnega Holdinga Ljubljana in sodelujočih podjetij se prestavljajo aktivnosti, ki potekajo v okviru Ljubljana – Zelena prestolnica 2016
Preberi več
10. 11. 2014

Na sejmu vrtnarimo

Kako pripraviti tla jeseni? Bi ekološko vrtnarili tudi vi? Pridite v soboto dopoldne na predavanje marka Kočevarja in Jerneje Jošar in ostanite še popoldne s Homeogardnom o tem, kako Organsko in trajnostno vrtnariti. V nedeljo dopoldne pa iz Kluba Gaia predava na temo Samooskrbni zelenjavni vrt z aplikacijo naredivrt.si Davor Špehar. Sledi še druge teme v sklopu Zeleno sobivanje.
Preberi več
9. 11. 2014

Varčno z energijo

Individualna energetska svetovanja, vse o trajnostni gradnji, učinkoviti rabi in obnovljivih virih energije za vas vse dni sejma pripravlja Gradbeni inštitut ZRMK.
Preberi več
7. 11. 2014

Razgibajmo možgane!

Če niste obiskali razstave o možganih, ki smo jo letos gostili na Gospodarskem razstavišču, potem je sejem Narava-zdravje prava priložnost, da spoznate ta izjemno zanimiv, kompleksen in hkrati skrivnosten organ. Na predavanjih Sinapse, slovenskega društva za nevroznanost, boste izvedeli, kako deluje spomin, tudi v zvezi s staranjem in pozabljanjem. Spomin pa lahko urite na možganskem fitnesu z umskimi in telesnimi vajami za urjenje spomina in pozornosti. Spremljajte program in izberite kaj zase.
Preberi več
6. 11. 2014

Vse o konoplji

Letošnji sejem osvetljuje vsestransko uporabo konoplje – v medicini, industriji, umetnosti in kulinariki. Sledite program sejma in ne spreglejte aktualne obravnave konoplje, z nami so na okroglih mizah, predavanjih in pogovorih strokovnjaki, ki podirajo tabuje. V soboto se nam pridruži še pričevalec Rick Simspon iz Kanade, ki je s konopljino smolo ozdravel za rakom. Njegova knjiga "Feniksove solze" bo izšla kmalu tudi v slovenskem jeziku.
Preberi več
5. 11. 2014

Pokrovčki za Tijo

Zbirajmo plastične pokrovčke s Športno-humanitarnim društvom NGU (Never Give Up!) za petletno Tijo, ki boleha za redko boleznijo – sindromom Di-George. Z zbranim denarjem prispevamo za Tijine dodatne fizioterapije.
Preberi več