Manj reči = manj pospravljanja z Ekologi brez meja - Sejem Narava - zdravje
SI
Show menu

Manj reči = manj pospravljanja z Ekologi brez meja

13. 9. 2017

Na posebnem razstavnem prostoru se letos predstavljajo Ekologi brez meja z enim od svojih projektov – Zelenci. Zelenci so zaživeli z vrečkami za sadje in zelenjavo, ki nadomeščajo tanke plastične vrečke, kot nam jih brezplačno in v neomejenih količinah ponujajo tako na oddelkih v supermarketih in na tržnicah. Virtualne police Zelencev so začeli dopolnjevati s še številnimi drugimi trajnimi izdelki, ki so alternativa tistim za enkratno uporabo – predvsem naravne folije za shranjevanje živil Bee's Wrap, nostalgične nakupovalne mreže in seveda nepogrešljivi priročnik za navdušence Zero Waste – Dom brez odpadkov avtorice Bee Johnson. Novost v njihovi ponudbi so tudi seti Zero Waste, ki bodo v pomoč vsem tistim, ki šele razmišljajo o spremembi nakupovalnih navad – zamenjavi velikih in majhnih plastičnih vrečk z lepimi, pralnimi bombažnimi vrečkami. Boste videli, da sploh ni težko! Vabljeni, da prepoznate cilj projekta Zelenci in sledite njihovemu sporočilu: Obkrožajmo se s čim manj stvarmi, ki jih ne potrebujemo. Kupimo tisto, kar res potrebujemo in kar uporabljamo dolgo časa. Po možnosti naj bo iz naravnih materialov, ki so primerni za recikliranje, ponovno uporabo ali kompostiranje. 

Če še oklevate in vam besedna zveza Zero Waste zveni tuje, vas Ekologi vabijo na brezplačno predavanje z naslovom Dom brez odpadkov, ki bo v petek, 13. 10. 2017, ob 13.00 v Avli dvorane Kupola. 

Sledite motu Ekologov in jih pobliže spoznajte na sejmu: Manj reči = manj pospravljanja = več časa za prijetnejša in bolj ustvarjalna opravila.

Novice

14.04.2023

53. Sejem Narava-zdravje bo potekal v oktobru

Sejem Narava-zdravje bo potekal od 19. do 21. oktobra 2023.
Preberi več >>
12.09.2022

Uspešno izpeljan 52. sejem Narava-zdravje

Za nami sta 52. sejem Narava-zdravje in 15. Otroški bazar.
Preberi več >>
25.05.2022

Nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji imajo tudi letos možnost ugodnejše prijave preko KGZS

Tudi letos nosilcem dopolnilne dejavnosti na kmetiji Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem ...
Preberi več >>
Arhiv novic »