Individualna energetska svetovanja - Sejem Narava - zdravje
SI
Show menu

Individualna energetska svetovanja

18. 10. 2013
Sklop Zeleno sobivanje posveča veliko pozornost naravnima materialoma, kot sta voda in les. V okviru sejma je na ogled zanimiv in poučen koncept parka, v katerem je predstavljena gradnja objektov z lesom in ostalimi naravi prijaznimi materiali. S področja zelene, trajnostne gradnje in rabe energije pa so vse dni sejma na voljo predavanja.

Gradbeni inštitut ZRMK s sodelavci in energetskimi svetovalci ENSVET pripravlja neodvisna, brezplačna energetska svetovanja in strokovna predavanja.
Svetovanja za občane potekajo vsak dan od 10.00 do 18.00 ure. So v pomoč pri odločitvah, kako zmanjšati ali čim bolj racionalno načrtovati rabo energije za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode, kakšen sistem ogrevanja ali hlajenja je pametno izbrati, kakšna naj bo toplotna zaščita stavbnega ovoja ali kakšno stavbno pohištvo izbrati in še marsikaj.

Strokovna predavanja potekajo vsak dan od 10.00 do 16.00 ure. Na njih lahko pridobite informacije o trajnostni gradnji, energetsko učinkoviti gradnji z lesom, uporabi gradbenih proizvodov iz lesa, kamna in gline, trajnostni in zeleni gradnji, sodobnih načinih energetske uporabe odpadkov in lesne biomase, odpravljanju poškodb na stavbah. 
  • Trajnostna gradnja: trajnostna gradnja v teoriji in praksi, zelene odločitve pri nakupih, skoraj ničenergijske hiše in kje jih lahko obiščemo ter energetska izkaznica stavbe in drugi certifikati trajnostne gradnje.
  • Zasnova energijsko učinkovite stavbe: pomen arhitekturne in tehnološke zasnove na energijsko učinkovitost novih stanovanjskih stavb, načini za izkoriščanje energije sončnega obsevanja stanovanjskih stavb s pasivnim pristopom in aktivnimi tehnologijami, kako temeljimo lesene montažne objekte.
  • Uporaba gradbenih proizvodov: primeri uporabe lesa in toplotnih izolacij biološkega izvora pri gradnji in prenovi, pravilna izbira lesenega zunanjega stavbnega pohištva in načini njegove vgradnje ter primeri uporabe tradicionalne kritine iz lesa, kamna, slame in gline.
  • Zrakotesnosti stavb in učinkovito prezračevanje prostorov: sodobni načini prezračevanja stanovanjskih stavb in načini za zagotavljanje zrakotesnosti toplotnega ovoja stavbe ter meritve zrakotesnosti.
  • Odpravljanje poškodb na stavbah: kako se spopasti s plesnijo in algami v stavbah, kakšni so preventivni in sanacijski ukrepi pri manjših plazovih ter kako pristopiti k sanaciji po poplavah, kako ukrepati po potresih in kakšni so preventivni ukrepi.
  • Transformiranje odpadkov in lesne biomase v energetske namene:o sodobnih tehnologijah za transformiranje odpadkov v energijo in sodobnih tehnologijah za uporabo lesne biomase v energetske namene.

Novice

12.09.2022

Uspešno izpeljan 52. sejem Narava-zdravje

Za nami sta 52. sejem Narava-zdravje in 15. Otroški bazar.
Preberi več >>
25.05.2022

Nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji imajo tudi letos možnost ugodnejše prijave preko KGZS

Tudi letos nosilcem dopolnilne dejavnosti na kmetiji Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem ...
Preberi več >>
10.05.2022

52. sejem Narava-zdravje bo potekal že v septembru!

Letošnji sejem Narava-zdravje bo potekal že septembra in sicer od petka, 9. do nedelje, 11. septembra na Gospodarskem razstavišču ...
Preberi več >>
Arhiv novic »