Novice - 2013 - Sejem Narava - zdravje
SI
Show menu

Novice - 2013

21. 10. 2013

Več obiskovalcev od lani

44. sejem Narava-zdravje se je včeraj iztekel. Pod skupnim motom Živimo vitalno! si je ponudbo 313 podjetij iz 17 držav v štirih dneh, od 17. do 20. oktobra 2013, ogledalo 22.000 ljudi. To je približno toliko kot lani. Častna pokrovitelja sta bila tudi letos Ministrstvo za okolje in kmetijstvo ter Ministrstvo za zdravje RS. Zveza potrošnikov Slovenije je obiskovalce osveščala o pomenu certifikatov na izdelkih.
Preberi več
18. 10. 2013

Program za vse generacije

Dopoldanski in popoldanski program ponujata pestro izbiro za otroke in mladino: od pravljic, otroških iger in delavnic, spoznavanja zgodovinske vloge Ljubljanice do spodbujanja zdravega življenjskega sloga med mladimi. Poleg energetskega svetovanja in predavanj ZRMK se predstavljajo še Zelena delovna mesta, projekt Tekstilnica, Tradicionalna kitajska medicina, Najnovejši trendi in tehnologije za zdravje zob in ustne votline, Zveza društev diabetikov Slovenije, Zelišča in dišavnice, zdravilišče Topolščica idr.
Preberi več
18. 10. 2013

Individualna energetska svetovanja

Sklop Zeleno sobivanje posveča veliko pozornost naravnima materialoma, kot sta voda in les. V okviru sejma je na ogled zanimiv in poučen koncept parka, v katerem je predstavljena gradnja objektov z lesom in ostalimi naravi prijaznimi materiali. S področja zelene, trajnostne gradnje in rabe energije pa so vse dni sejma na voljo predavanja.
Preberi več
17. 10. 2013

Kranjska stena v Marmorni dvorani

Sredi Marmorne dvorane je družba Hidrotehnik d.d. postavila pravo leseno kašto oz. kranjsko steno. To je tradicionalna tehnika za varstvo pred škodljivim delovanjem voda in erozije, ki se uporablja pri urejanju vodotokov in sanaciji erozijskih žarišč ter pogojno stabilnih pobočij. Za gradnjo kranjske stene se uporabljajo lokalna naravna gradiva - rešetkasto sestavljena debla in kamen. Izraz »kranjska stena« izvira iz dobesednega prevoda poimenovanja tehnike na nemško govorečem območju Alp, kjer tej zgradbi pravijo »Krainerwand«. Zgradba je torej dobila ime po nekdanji deželi Kranjski, kajti tovrstna protierozijska ureditev je bila od samih začetkov uvajanja v prakso najbolj značilna prav za območje današnje Slovenije. HIDROTEHNIK je nosilec izročila in znanja o leseni kašti, zato je sodeloval tudi pri letošnji pobudi Inštituta za vode RS in uspešnem vpisu tehnike v register žive kulturne dediščine Slovenije (julij 2013).
Preberi več
17. 10. 2013

Prvi dan v duhu zdravja, narave in eko občin

Danes zjutraj so se odprla vrata 44. sejma Narava-zdravje in 11. Kampinga & Karavaninga. Na obeh prireditvah se predstavlja 313 podjetij iz 17 držav. Njihove predstavitve dopolnjuje izjemno bogat in razvejan obsejemski program – pravi svetovalni maraton – s prek 200 delavnic, predavanj, prikazov ...!
Preberi več
17. 10. 2013

Planetu Zemlja prijazna občina 2013

Ob zaključku prvega sejemskega dne je na slovesni otvoritvi 44. sejem Narava-zdravje uradno odprl dr. Tomaž Gantar, minister za zdravje Vlade RS. Najzaslužnejše občine pa so prejele posebna priznanja. S slovesno podelitvijo nazivov in priznanj se je namreč zaključil četrti vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna občina 2013.
Preberi več
16. 10. 2013

Dan pred sejmom – svetovni dan hrane

Eden najpomembnejših poudarkov sejma Narava-zdravje je namenjen prav zdravi prehrani. Od samooskrbe do pomena ceritifikatov na izdelkih. Spoznajte pomen uživanja sezonske, lokalno pridelane zelenjave. Vabljeni, da na razstavnih prostorih pripravljate in okušate različne jedi, izdelke oziroma hrano. Zelišča, začimbe, dišavnice, užitne divje rastline, čaji, razna olja – od oljčnega do konopljinega, med, gobe, različne vrste moka, prehranska dopolnila …
Preberi več
11. 10. 2013

Krepimo zdravje

Ministrstvo za zdravje je pripravilo zajeten in vseobsežen program. V sodelovanju z drugimi resorji, javnozdravstveno mrežo in nevladnimi organizacijami si prizadeva za osveščanje na področju krepitve zdravja in preprečevanja kroničnih in nalezljivih bolezni. Na sejmu se predstavljajo programi, ki jih zagotavljajo Ministrstvo za zdravje, Inštitut za varovanje zdravja in regijski zavodi za zdravstveno varstvo, pod okriljem Ministrstva za zdravje pa tudi kakovostni programi nevladnih organizacij s tega področja.
Preberi več
10. 10. 2013

Z Ekologi brez meja

Ekologi brez meja se nam torej pridružujejo s svojim trenutno največjim projektom Tekstilnica, v okviru katerega zbiramo oblačila, obutev in modne dodatke in/ali hišne tekstilije (npr. brisače, prtičke, metrsko blago idr.). Na sejmu je mogoče oblačila tudi izmenjati, si ogledati razstavo izdelkov iz rabljenega tekstila. Posebej mlajše otroke pa vabimo na ekološke delavnice, na katerih ustvarjamo nove izdelke iz rabljenega tekstila.
Preberi več
9. 10. 2013

Dobrodelna tržnica revije Lea z znanimi Slovenci

Na sejmu Narava-zdravje boste srečali tudi znane Slovence, ki v okviru Dobrodelne tržnice revije Lea (1 jabolko = 1 €) zbirajo donacije za Hišo zavetja Palčica – Krizni center za otroke. Organizator dogodka je revija Lea. Jabolko vam bodo ponudili predstavniki revije in številni znani Slovenci, ki podpirajo dobrodelno akcijo.
Preberi več

Novice

12.09.2022

Uspešno izpeljan 52. sejem Narava-zdravje

Za nami sta 52. sejem Narava-zdravje in 15. Otroški bazar.
Preberi več >>
25.05.2022

Nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji imajo tudi letos možnost ugodnejše prijave preko KGZS

Tudi letos nosilcem dopolnilne dejavnosti na kmetiji Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem ...
Preberi več >>
10.05.2022

52. sejem Narava-zdravje bo potekal že v septembru!

Letošnji sejem Narava-zdravje bo potekal že septembra in sicer od petka, 9. do nedelje, 11. septembra na Gospodarskem razstavišču ...
Preberi več >>
Arhiv novic »