Narava zdravje

Akcija Zmanjšujemo zavržke

Skupaj z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabimo skupine v vrtcih in razrede v šolah k iskanju otroških idej, kako zmanjšati zavržke hrane doma, v šoli ali vrtcu.

Ideje prinesete na stojnico Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na Sejmu Narava-zdravje. Na stojnici vam bo hostesa zagotovila vse potrebno in pomagala idejo obesiti na drevo, tako da bo vidna obiskovalcem sejma. Hkrati bo zapisala tudi vaš kontakt. Strokovna komisija bo po koncu sejma pregledala ideje in sicer ločeno ideje predšolskih otrok in prve triade, ločeno druge triade in ločeno tretje triade osnovne šole ter v vsaki starostni kategoriji izbrala Naj idejo (skupaj tri Naj ideje). Razredu oz. oddelku, ki bo obesil na drevo Naj idejo bo omogočen brezplačen ogled izbrane kmetije na dan, ki ga bomo skupaj dogovorili (organizator sejma skupaj z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pokrije strošek avtobusnega prevoza in mini degustacije na kmetiji za celoten oddelek oz. razred – do 32 otrok). Kmetijo, ki jo bodo nagrajenci obiskali, bomo skupaj z Zvezo slovenske podeželske mladine izbrali tako, da bo ogled zanimiv in vožnja ne bo predolga. Vse ideje, ki jih boste obesili na drevo, bodo po končanem sejmu tudi objavljene na spletni strani Sejma Narava-zdravje.

Ideje naj bodo kratke in jasno zapisne. Kriteriji za ocenjevanje so izvirnost, potencialna možnost vključenosti otrok v izvedbo ideje (kaj lahko jaz kot otrok naredim), učinkovitost ideje.

Odločite se za sodelovanje in s tem pri otrocih vzpodbudite zavedanje pomena zmanjševanja zavržkov hrane!

Organizator: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano