Petek, 25. oktober - Sejem Narava - zdravje
SI
Show menu

Petek, 25. oktober

9:00 - 12:00, RAZSTAVNI PROSTOR MINISTRSTVA ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Raziskovanje gozdnih živali
Predstavitev najbolj atraktivne opreme za odlov, uspavanje in spremljanje večjih vrst prostoživečih živali v gozdu (jelenjad, srnjad, velike zveri)


9:00 - 12:00, STEKLENA DVORANA 
Miniolimpijada
Z gibalno neaktivnostjo tudi zdravje peša. Podatki raziskav kažejo, da slovenski otroci niso pri ravno najboljši kondiciji, povečuje se število otrok s prekomerno telesno težo, vse več pa jih prosti čas preživlja pred ekrani. Za šport moramo skrbeti od malih nog, zato  na sejmu predšolskim otrokom ponujamo Miniolimpijado. Pripravili bomo  tri športne dneve za predšolske otroke ljubljanskih vrtcev, ki bodo spoznavali različne športne panoge (judo, nogomet, ples, gimnastika idr.) ter se preizkušali v njih.
Športna zveza Ljubljane


9:00 - 19:00, RAZSTAVNI PROSTOR ŠPORTNE ZVEZE LJUBLJANA
Meritve: Ali sem fit? 
Bi želeli izvedeti, kakšna ja vaša trenutna stopnja telesne pripravljenosti? Izkoristite priložnost in se nam pridružite na brezplačnih meritvah in svetovanju za gibalno nedejavne, manj dejavne in rekreativne športnike: veslaški trenažer, stisk pesti (ročni dinamometer ‐ največja sila stiska leve in desne roke), predklon, taping, ravnotežje (vse dni, ves čas), merjenje funkcij vratne hrbtenice (vse dni, 13.-15. ure); predstavitev programa SloFit (predstavitev delovanja projekta), predstavitev izbranih knjig in revije Šport, posterji (FŠ, IŠ, IK, SloFit).
Institut za šport, Fakulteta za šport


10:00 - 19:00, STOJNICA VSŠ BLED
Masaža dlani
Masaža dlani je odlična terapevtska metoda, s katero si lahko pomagate najbolj sami. Temelji na dejstvu, da so na stopalih in dlaneh refleksne točke, ki odgovarjajo posameznim organom telesa. S pritiskom na določene točke odpravimo marsikatero bolečino. Pokazali vam bomo, kako lahko v domačem naslonjaču poskrbite zase in za svoje prijetno počutje. Na stojnici pa bodo informatorji in predavatelj na voljo za svetovanje in izvedbo aktivnosti s področij zdravega življenjskega sloga.
Predavatelji in študenti VSŠ Bled


10:00 - 19:00, STOJNICA EMILI - EMILIJA PAVLIČ s.p.
Svetovanje za zdravo kuhanje in predstavitev knjig
Svetovanje za zdravo kuhanje in predstavitev knjig bo potekalo na stojnici individualno in ves čas sejma. Gospa Emilija bo vesela vsake obiskoval-ke/-ca. Še posebno pa mladih mam, ki bi jih rada navdušila za zdravo, preprosto, ekološko kuhanje in peko.
Emilija Pavlič


10:00 - 10:45, SONET 2
Zvočna pravljica: ZVOK TIŠINE
Doživetje in občutenje zvoka je ena izmed prvih izkušenj, ki jih človeška bitja izkusimo. Zvok nas lahko poboža in umiri, pomaga sprostiti napetosti in pokaže na topel prostor srca in miru znotraj nas. Kako nas združi petje iz srca in pomirijo zvoki narave! Na delavnici spoznamo in preizkusimo različne inštrumente in njihovo uporabo (gong, kalimba, školjka, pojoče posode, zvončki, šruti idr.) ter raziskujemo darove, ki nam jih ponujajo naš dih, glas in pozornost. Izvedba je prilagojena otrokom in mladim različnih starosti in potreb ter različno velikim skupinam. Pri delu z osnovnošolskimi in predšolskimi otroci ter otroki in mladostniki s posebnimi potrebami je bilo opaženo, da jih tovrstno zvočno doživetje umiri in jim približa naravo ter notranji svet tišine in radosti.
Mina Kunstelj univ. dipl. soc. ped.


10:00 - 12:00, RAZSTAVNI PROSTOR SKUPNOST SLOVENSKIH NARAVNIH ZDRAVILIŠČ
Svetovanje zdravnikov in fizioterapevtov iz slovenskih naravnih zdravilišč
Svetovanje o nevrorehabilitaciji.
dr. Slavka Topolić, Thermana Laško


10:00 - 15:00, GALERIJA 2
Mednarodni Dogodek / Posvet / Srečanje eNEET Rural Spodbujanje podjetništva in izboljšanje kvalifikacij populacije mladih, ki živi na podeželju
Otvoritev srečanja (Janja Viher in Marko Kac, Zavod za inovativnost in podjetništvo) 5min ➢ Pozdravni nagovor (dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano 10min ➢ Ukrepi za spodbujanje mladih s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (Marija Brodnik Lodewijk) 15min ➢ Slovenska podeželska mladina – Inovativni Mladi Kmet / IMK (Rok Damijan, predsednik Zveze Slovenske Podeželske Mladine (ZSPM)) 15min ➢ Projekt eNEET Rural – Spodbujanje podjetništva in izboljšanje kvalifikacij mladih, ki živi na podeželju (Tanja Senekovič, Štajerski Tehnološki Park) 15min ➢ Primer dobre prakse: Kako s pomočjo evropskih projektov pospešiti inovativnost, podjetništvo in razvoj produktov podeželja ter zakaj je pomembno vzpodbujanje lokalnih oskrbovalnih verig in kaj prinaša medgeneracijski prenos znanja / predstavitev projektov Flagship Products, UIA Urban Soil 4 Food in Smart Villages - pilotno območje občine Kungota) (Janja Viher in Marko Kac, Zavod za inovativnost in podjetništvo) 15min ➢ Primer dobra prakse: "Posestvo Sončni raj" (Bogdan Mak – kandidat za inovativnega mladega kmeta 2017) (tbc) 15min ➢ Primer dobre prakse: Produkti z visoko dodano vrednostjo v branži polžereje (Bojan Kužnar, BLK d.o.o.) 15min. Odmor za kavo (12.00-12.15) 2: IMK Delavnica (12.15-13.45) ➢ Kratka predstavitev finalistov izbora Inovativni mladi kmet 2019 do 30min ➢ Praktična delavnica: Analiza in predlogi izboljšav podjetniških idej finalistov izbora Inovativni mladi kmet 2019 40min ➢ Predstavitev zaključkov praktične delavnice 20min
Štajerski tehnološki park


10:00 - 11:00, STOJNICA BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO
Gozdna pravljica, ujeta v šopku
Vsak se razveseli šopka. Se ga tudi vi? Potem se nam pridružite na delavnici, kjer bodo dijaki predstavili, kako gozdne materiale in cvetje povezati v šopek.
Predavatelji in dijaki BC Naklo


10:00 - 11:00, GALERIJA 1
Energy Management System (sistem upravljanja z energijo)
Za dobro in kvalitetno življenje je potrebno znanje, kako upravljati s svojo življenjsko energijo. Na enostaven, naraven in hiter način je  potrebno spodbuditi pretok energije v telesu, kar nas privede do želenega zdravja, ravnovesja in kvalitetnega  življenja, ki bo omogočilo zadovoljitev naših potreb in uresničevanje naših ciljev. Program, ki bo predstavljen, izvira iz tradicionalne kitajske medicine in njenega razumevanja življenjske energije v človeku.
Domagoj Čelan (Hrvaška), Harmony program, Pašman - počitnice za telo in duha


10:00 - 11:00, GALERIJA 3
Delavnice varne in zdrave spolnosti: HPV, kaj je to?
Delavnice so osnovane na principu medvrstniškega izobraževanja, na katerih se pogovarjamo o varnem in zdravem pristopu do spolnosti. Prek predstavitve anatomije, različnih metod kontracepcije in spolno prenosljivih bolezni, ki prežijo na nas, poslušalci dobijo esencialno znanje za vstop v odraslost. Poseben poudarek je namenjen humanim papiloma virusom (HPV), ki so najpogostejši povzročitelji spolno prenosljivih okužb v svetovnem merilu. Pogovorimo se o načinih prenosa, posledicah ter preventivi. Hkrati spodbujamo razpravo in razbijamo mite in dvome, ki bi jih utegnili imeti o spolnosti. Naš cilj je spoštljivo, a sproščeno mladim približati pomembnost varne spolnosti in jim ponuditi varen prostor za vprašanja.
Prostovoljci in prostovoljke Projekta VIRUS, Društva študentov medicine Slovenije


11:00 - 12:30, GALERIJA 3
Delavnica na temo duševnega zdravja in duševnih motenj
Na delavnici ponudimo udeležencem širok vpogled v svet duševnega zdravja in duševnih motenj, ki (pre)mnogokrat ostaja nenaslovljen in zapostavljen. Vsebina delavnice tako zajema splošno razpravo o tem, kaj je duševno zdravje, kaj so duševne motnje, kako se duševne motnje kažejo navzven; definicijo stigme ter kako stigma vpliva na različne marginalizirane skupine, še posebej na ljudi z duševnimi motnjami; dejavnike tveganja in sprožilne dejavnike za razvoj duševnih motenj, pogostost duševnih motenj; motnje razpoloženja pri depresiji in bipolarni motnji; samomorilnost, samopoškodovanje; motnje hranjenja pri anoreksiji, bulimiji, kompulzivnem prenajedanju, ortoreksiji in bigoreksiji; psihoze: shizofrenija; anksioznosti, kot so generalizirana anksioznost, obsesivno-kompulzivna motnja, socialna anksioznost, specifične fobije; odvisnosti; preventivo in zdravljenje duševnih motenj. Prav tako je možna vsebinska prilagoditev in osredotočenje le na katero od zgoraj naštetih tem, ki jo v tem primeru obdelamo poglobljeno. Od udeležencev pričakujemo, da so karseda aktivni, tako da si prizadevamo delavnico izvesti v obliki pogovora – postavljamo mnogo vprašanj, udeležence spodbujamo k lastnemu razmišljanju in prispevanju idej k razpravi, hkrati pa z veseljem odgovarjamo na vprašanja, ki se porodijo med pogovorom.
Prostovoljci in prostovoljke projekta V odsevu, Društva študentov medicine Slovenije


11:00 - 11:20, SONET 2
Sproščanje s tibetanskimi posodami
Zvočna nega s tibetanskimi pojočimi posodami je prastara oblika regeneracije telesa. Zvok tibetanskih posod omogoča globoko sproščanje tako leve kot desne možganske polovice. Pospešuje prekrvavitev in odpravlja napetost. Po zvočni negi ste mirnejši, vibracije zvoka pa učinkujejo v telesu še dolgo zatem, ko so bile posode na njem igrane.
Študenti VSŠ Bled


11:00 - 12:00, SONET 1
Izdelava mlečnih izdelkov in njihova uporaba v kulinariki
Sestava mleka in mlečnih izdelkov, njihova hranilna vrednost, opisi postopkov izdelave preprostih mlečnih izdelkov, mlečni izdelki v kulinariki.
Predavateljica VSŠ Bled in učiteljica na BC Naklo Tatjana Šubic


11:00 - 15:00 (po dogovoru), STOJNICA TOSAMA D.O.O.
Svetovanje o pravilni uporabi medicinskega kostanjevega medu za celjenje akutnih in kroničnih ran
Obiskovalcem bo na voljo svetovanje, kako pravilno oskrbeti akutno ali kronično rano z uporabo medicinskega kostanjevega medu. Pomagali jim bomo izbrati pravi izdelek glede na njihove težave in jim prikazali pravilno rokovanje z izdelki Vivamel.
Nataša Ivančič, Dr. vet. med.


12:00 - 12:45, GALERIJA 1
Miti in resnice o cepljenju
Delavnica traja eno šolsko uro, možno jo je seveda podaljšati, če bi želeli, da kakšno temo predstavimo podrobneje. Delavnica zajema predstavitev osnov delovanja imunskega sistema, opis delovanja cepiv, katere vrste cepiv poznamo in iz česa so sestavljena. Na koncu pa se skupaj s poslušalci in poslušalkami pogovorimo o najpogostejših mitih o cepljenju. Če čas dopušča, sledi še razprava, kjer razmišljamo o morebitnih rešitvah za upad precepljenosti in ponovni pojav nalezljivih bolezni. Delavnice lahko prilagodimo starosti in izobraženosti poslušalcev in poslušalk – če predavamo npr. študentom in študentkam farmacije ali pa zdravstvenim delavcem ter delavkam, bo delavnica podrobnejša, kot če predavamo mladim staršem brez naravoslovne izobrazbe.
Prostovoljci in prostovoljke projekta Imuno, Društva študentov medicine Slovenije


12:00 - 14:00, SONET 2
Ne kadim, zdravo živim
V sodelovanju z zavodom IZRIS pripravljamo predstavitev dela po šolah, vsebine, snemanje videa z dijaki, nasvet za zdravo življenje, škodljivosti kajenja, elektronskih cigaret, pasivnega kajenja, predstavitev s plakati, promocija zdravega načina življenja, delavnica za mlajše "Bodi zdrav, ne kadi, za vedno se pomladi", izberi zdravo življenje.
Nikica Grkman, dipl. med. sestra in Mag. Neja Samar Brenčič


12:30 - 13:00, SONET 1
USTVARJALNA DELAVNICA: izdelajmo ekološke pripomočke za živali
Najbolj ekološke odločitve so pogosto tudi najbolj preproste, enostavne in cenovno ugodne. Na ustvarjalni delavnici bomo po principu 'zero waste' ali življenja brez odpadkov pripravili 2 vsakodnevna predmeta, ki ju skrbniki psov in mačk uporabljajo pri skrbi za svoje živali. Naučili se bomo narediti ekološko vrečko za pasje iztrebke ter več vrst mačjih igračk. Udeleženci bodo prejeli tudi slikovno gradivo za pripravo izdelkov doma.
Anja Završnik, dr.vet.med., Eko Brlog


13:00 - 14:00, GALERIJA 1
Sustainable pet food – feeding your dog and taking care of the planet (predavanje v angleškem jeziku)
Tradicionalna prireja mesa terja visoko ekološko ceno. Od zemljišč in energije, ki so potrebni za pridelovanje krme, do metana, antibiotikov in onesnaževanja voda in zraka. Jasno je, da je zmanjšanje količine zaužitega mesa ena najboljših stvari, ki jih lahko naredimo za okolje. A psi in mačke za svoje optimalno zdravje potrebujejo beljakovine živalskega izvora. Zato je Yora poiskala vir beljakovin z vsemi dobrodejnimi lastnostmi mesa in rib, brez visoke cene za planet. Po dolgotrajnih raziskavah so namreč ugotovili, da insekti niso manjvredni nadomestek za meso - pravzaprav so bolj hranljivi! Na predavanju bomo spregovorili o insektih kot viru beljakovin prihodnosti.
Will Bisset, Sales and Innovation Director pri Yora Pet Foods14:00 - 15:30, SONET 1
Zakaj navadni prehlad prepogosto vodi v resne težave?
Prehladi niso velika zdravstvena težava… vsaj ne, dokler jih ne zapletemo! Če ste tudi vi prepričani, da se prehlada ne da »zdraviti« brez sredstev za zaviranje kašlja, vročine, … ste na dobri poti, da se ta razvije v angino, bronhitis, … kjer brez antibiotikov ne gre. To pa ni najhuje, kajti začaran krog težav se zdaj šele začne. Zgaga, zaprtje, diareja, glivična vnetja, slabokrvnost, kronična utrujenost, razdražljivost, depresija, demenca, revma, … Dobra novica je, da se tem težava lahko izognemo, če le vemo kako se navadnega prehlada in ostalih težav z dihali lahko lotimo učinkovito, na celosten in naraven način.
Adriana Dolinar dr. vet. med., Združenje za obuditev celostnega človeka, predavateljica v projektu Skupaj za zdravje človeka in narave ter soavtorica številnih knjig na temo naravnih rešitev za ohranjanje zdravja.


15:00 - 16:00, ODER
Aktivnosti s pomočjo živali
Gre za razvijanje gibalnih spretnosti, pravilnega odnosa do živali, razvijanje empatije, izgubljanja strahu pred živaljo. Naučili se boste pravilnega dajanja priboljškov in pristopa do živali.
Ambasadorji nasmeha, Borut Šerbela in psička Burja. Sodelujoči: Irena Koren in psička Iša, Tamara Vodlan Mihelič in psička Lola.


15:00 - 16:00, SONET 2
Kako izpolniti in osmisliti življenje
Človek ni le fizično bitje. V današnjem času se vse bolj prebuja tudi naša duhovna narava in z njo zanimanje za to, da zavestno in aktivno sodelujemo pri svojem razvoju. Kaj je dobro vedeti in kaj lahko storimo?
Janika Jančič, sodelavka društva Share Slovenija


15:00 - 16:30, GALERIJA 3
KONOPLJA - od semena do zdravila
Konoplja je najstarejša zdravilna rastlina. Od odkritja endokanabinoidnega sistema pred več kot 25 leti se konoplja vrača na velika vrata. Zaradi nerazumnih in neživljenjskih birokratskih prepovedi se konoplja še ni umestila v zdravstveni sistem in se verjetno še nekaj let ne bo. Vendar to ne pomeni, da konoplja ni dostopna, saj si jo lahko vzgoji vsak sam. V predavanju bo govora o pravnih vidikih gojenja konoplje za samooskrbo. Predstavljeni bodo različni načini gojenja konoplje, pravilno spravilo, sušenje in shranjevanje. Spregovorili pa bomo tudi o pravilni uporabi konopljinih pripravkov in kontroli le-teh.
Božidar Radišič, PEST - društvo za človekove pravice


15:00 - 16:00, RAZSTAVNI PROSTOR MINISTRSTVA ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Pravica potrošnikov do obveščenosti in izbire živil
Razumevanje označb na živilu. Preberete označbo? Jo razumete? Vam označba pomaga/koristi pri odločitvi o nakupu?
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano


15:00 - 19:00, STOJNICA KOKO kozmetika, Nina Berginc s.p.
Pravilna nega obraza z uporabo naravne kozmetike
Delavnica, kjer bomo spoznali najpomembnejše korake nege obraza, pravilno zaporedje korakov nege obraza, katere naravne sestavine so primerne za vaš tip kože in nasvete za ohranjanje lepe in sijoče kože.
Natalija Šumiga


15:30 - 16:30, GALERIJA 3
8 napotkov za zdrave kosmatince in čistejše okolje
Naravna nega živali je enostavna in poceni. Pripravili smo nekaj preprostih napotkov, ki bodo pomagali ohranjati naše kosmatince bolj zdrave, hkrati pa bodo tudi zmanjšali njihov vpliv na okolje. Začne se že z izbiro živali, nato pa se z odločanjem o našem skupnem načinu življenja odločamo tudi o ogljičnem odtisu naših domačih ljubljenčkov. S preprostimi vsakodnevnimi odločitvami in spremembami lahko z malo napora (in tudi malo denarja) močno zmanjšamo vpliv naših živali na okolje. Hkrati pa to zanje pogosto pomeni tudi bolj zdrav in kakovosten način življenja.
Anja Završnik, dr.vet.med., Eko Brlog


16:00 - 17:00, SONET 1
Izdelava mlečnih izdelkov in njihova uporaba v kulinariki
Sestava mleka in mlečnih izdelkov, njihova hranilna vrednost, opisi postopkov izdelave preprostih mlečnih izdelkov, mlečni izdelki v kulinariki.
Predavateljica VSŠ in učiteljica na BC Naklo Tatjana Šubic


16:00 - 17:00, ODER
Katera bakterija povzroča debelost, pomen črevesnega mikrobioma in dietna prehrana pri hujšanju
Črevesni mikrobiom že nekaj časa velja za »srce« našega imunskega sistema. Bakterije, ki so tam, skrbijo za našo odpornost. Kako vzdrževati »red« v našem telesu, je odvisno od hrane, ki jo uživamo. Ayurveda točno določi, katera hrana je primerna za našo konstitucijo in katera v našem telesu povzroča vnetne procese, se ne presnovi in povzroča debelost. Slišali bomo, kako fermentirana hrana pomaga pri vzdrževanju nekaterih, za zdravje nujno potrebnih bakterij in katera bakterija je odgovorna za nastanek debelosti ter s čim jo »prehranjujemo«.
Bilka Baloh


16:00 - 18:00, RAZSTAVNI PROSTOR SKUPNOST SLOVENSKIH NARAVNIH ZDRAVILIŠČ
Svetovanje zdravnikov in fizioterapevtov iz slovenskih naravnih zdravilišč
Svetovanje o ortopedsko-travmatološki rehabilitaciji.
dr. Tanja Rauter Pungartnik, Terme Ptuj


16:00 - 16:45, GALERIJA 2
"ANTI-DEMENCA" strokovno vodeni trening spomina
Katere so težave s spominom, kako si lahko pomagate sami, kaj pomeni vodeni trening, zakaj je najboljši individualni pristop. Predstavitev novosti, individualno družabništvo s strokovno vodenim treningom spomina, individualni izleti za izboljšanje spomina.
Jasmina Lambergar, certificirana trenerka spomina


16:30 - 17:30, STOJNICA BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO
Gozdna pravljica, ujeta v šopku
Vsak se razveseli šopka. Se ga tudi vi? Potem se nam pridružite na delavnici, kjer bodo dijaki predstavili, kako gozdne materiale in cvetje povezati v šopek.
Predavatelji in dijaki BC Naklo


17:00 - 18:00, SONET 2
Sproščanje in regeneracija z zvokom
Zvok vpliva na nas na vseh ravneh - tako na fizični kot duševni ravni. Izpostavljenost zvočnemu onesnaženju sodobnega časa prispeva svoj delež k stresu in preobremenjenosti na delovnem mestu. Prav zvok pa ima tudi moč, da prinese ravnovesje tja, kjer je bilo porušeno, in je učinkovit pri odpravljanju stresa. Ima več pozitivnih vplivov: masira in stimulira notranje organe, sprošča mišice in živčni sistem, izboljšuje cirkulacijo po telesu,poveča energetsko pretočnost, odpravlja utrujenost, lajša bolečinein nas celostno uglašuje. Z znanstvenega vidika se ob doživljanju tovrstnih zvokov umiri možgansko valovanje, ki preide v alfa stanje, z valovanjem med 7 in 15 Herzov ali celo globlje, vse do theta in delta stanja sprostitve, kjer se naravno dogaja regeneracija na vseh ravneh. Poveča se raven beta-endorfina in dopamina v krvi, kar zvišamentalno jasnost, sposobnost učenja in zmožnost vpogleda.Usklajujeta in povezujeta se leva in desna možganska polovica. Udeleženci se udobno namestijo in skozi vodeno sproščanje ozaveščajo svoje notranje dogajanje. Zvok gonga in drugih inštrumentov (himalajske posode, kristalna posoda, tinkshe, koshi idr.) ter vibracija glasu odprejo prostor počitku, kjer se sliši tišina in se mir občuti. Na delavnici ozaveščamo pomen glasu, njegovo povezanost s psihičnimi procesi in se naučimo, kako s svojim glasom očistiti energetsko polje in dvigniti raven energije.
Mina Kunstelj univ. dipl. soc. ped.


17:00 - 18:00, ODER
Nizkomaščobna prehrana - mastno ni slastno
"Trenutno je popularna visokomaščobna dieta, ki obljublja čudeže, ampak veliko znanstvenikov jo odsvetuje, ker dolgoročno prinaša več težav kot koristi. Naše telo vsekakor potrebuje maščobe, ampak kakovostne in polnovredne in ne v takšnih količinah, ki smo jih navajeni uživati. Nekoč je za nizkomaščobno dieto veljalo uživanje 30 % dnevnih kalorij iz maščob, kar v bistvu niti ni nizkomaščobna dieta. V naši prehrani bi glavni vir dodatnih maščob morala biti semena, oreščki in avokado v manjših količinah, ker vsako živilo že vsebuje nekaj maščob. Na delavnici vas bomo naučili, kako pripravljati jedi z manjšo vsebnostjo maščob, zakaj segrevanje maščob ni priporočljivo, kako izgleda nizkomaščobna prehrana, kaj to pomeni v praksi in komu je namenjena."
Mateja Ulaga in Jelena Dimitrijević


17:00 - 18:00, GALERIJA 1
Kakor zgoraj, tako spodaj – astrološko predavanje
Mitološke zgodbe so vedno zdravilne. V prvem delu bomo spoznali mitološke zgodbe in planete, ki so v povezavi z astrologijo. Odprle se nam bodo povezave in s tem notranja moč. V drugem delu pa bomo na podlagi datuma rojstva spoznali, kateri planet nam vlada, kaj to pomeni in pridobili zanimive iztočnice za razmislek.
Tadej Šink, horarni astrolog


17:00 - 18:30, GALERIJA 3
Clear and Protect Your Energy (predavanje v angleškem jeziku)
We are energetic beings. Interactions, places and people can greatly affect (and drain) our energy, if we are not aware. In this session, we will discuss the nature of the energetic body and the concept of energy transference. You will be given tools to clear you own energy and protect yourself from getting drained from your work, your family, your colleagues, or difficult and negative people around you. It will be a useful and practical session.
Dr. Deborah Anna Quibell, doktorica psihologije


17:30 - 18:15, GALERIJA 2
Kako lahko ženska poskrbi za svoje hormonsko zdravje in ščitnico?
Na predavanju boste izvedeli, kako lahko ženska v današnjem času poskrbi za svoje zdravje, se reši ginekoloških problemov, miomov, cist in motenega delovanja ščitnice.
Simone Godina CHHC,integrativna zdravstvena trenerka za hormonsko ravnovesje, ščitnico, problematično kožo in avtoimunski spekter


18:00 - 18:20, SONET 2
Sproščanje s tibetanskimi posodami
Zvočna nega s tibetanskimi pojočimi posodami je prastara oblika regeneracije telesa. Zvok tibetanskih posod omogoča globoko sproščanje tako leve kot desne možganske polovice. Pospešuje prekrvavitev in odpravlja napetost. Po zvočni negi ste mirnejši, vibracije zvoka pa učinkujejo v telesu še dolgo zatem, ko so bile posode na njem igrane.
Študenti VSŠ Bled


18:00 - 19:00, ODER
Ekološke rastlinske barve za lase
Kako si pobarvamo lase s 100 ostotno rastlinskimi barvami? Kako imamo lahko z leti vedno več las in ne manj? Rastlinske barve so mešanica približno 20 rastlin v odtenkih od zelo svetlo blond, blond, temno blond, medene, bakrene, svetlo rjave, rdeče, vseh mogočih rjavih odtenkov, črne in vranje črne. Zelo dobro pobarvajo tudi sive lase. Lasje so po rastlinskem barvanju v nasprotju s kemičnim barvanjem živi, zdravi, sijoči in elastični. Predava Mirjam M. Korez, univ. dipl. biologinja in lastnica 1. eko frizerskega salona v Živa centru.
Mirjam M. Korez, univ. dipl. biologinja


18:00 - 19:00, SONET 1
Kritični mejniki, ki ločijo celostno zobozdravstvo od običajnega
S predavanjem bomo skušali pojasniti, kakšna bi morala biti moderna obravnava človeka v zobozdravstveni ordinaciji. Vpliv ust na celotno telo je namreč tolikšen, da ne moremo več zanemarjati modernega pristopa. Določili bomo vprašanja, ki naj jih vsak vpraša svojega zobozdravnika, da bo lahko deležen kompetentne odločitve, in pogledali ključna področja, kjer ni prostora za neodločnost.
Sebastjan Perko dr. dent. med., znanosti in nanotehnologije

Novice

12.09.2022

Uspešno izpeljan 52. sejem Narava-zdravje

Za nami sta 52. sejem Narava-zdravje in 15. Otroški bazar.
Preberi več >>
25.05.2022

Nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji imajo tudi letos možnost ugodnejše prijave preko KGZS

Tudi letos nosilcem dopolnilne dejavnosti na kmetiji Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem ...
Preberi več >>
10.05.2022

52. sejem Narava-zdravje bo potekal že v septembru!

Letošnji sejem Narava-zdravje bo potekal že septembra in sicer od petka, 9. do nedelje, 11. septembra na Gospodarskem razstavišču ...
Preberi več >>
Arhiv novic »