Na Gospodarskem razstavišču pestro in živahno – Koledar prireditev jesen 2017 - Sejem Narava - zdravje
SI
Show menu

Na Gospodarskem razstavišču pestro in živahno – Koledar prireditev jesen 2017

15. 9. 2017

Spoštovani predstavniki medijev! 

Ljubljana, 15. september – Po 12. Otroškem bazarju odpira sejemsko sezono 2017/18 v organizaciji Gospodarskega razstavišča prihodnji mesec 
48. sejem Narava-zdravje. Od 12. do 15. oktobra bo sejmišče zaživelo v prireditvi za zdrav življenjski slog v sklopih Prehrana, Zdravje, Gibanje, Zeleno sobivanje ter Naravna kozmetika in welness. 

Prihodnji teden v sredo, 20. septembra,  bomo v Atriju Mestne hiše v Ljubljani slovesno podelili priznanja 
59. Mednarodnega ocenjevanja vin – Vino Ljubljana

Od 8. do 12. novembra je razstavišče že tradicionalno rezervirano za sejem pohištva in notranje opreme. Tudi letos 
Ambient Ljubljana dopolnjuje jesenska različica največjega sejma Dom, tako da bo mogoče dva sejma obiskati z eno vstopnico. 

Kot osrednji prireditveni center v Sloveniji pa odpiramo vrata tudi poslovnim konferencam in mednarodnim kongresom. 
V organizaciji enega največjih svetovnih organizatorjev poslovnih srečanj na svetu – družbe Dekon Group s sedežem v Carigradu, od maja letos pa s svojo pisarno pod imenom Dekon.si tudi v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču, poteka od 13. do 16. septembra 47. EABCT– kongres Evropskega združenja za vedenjske in kognitivne terapije, od 22. do 24. septembra pa 29. EUROSON – kongres EFSUMB. V terminu sejma Narava-zdravje se oktobra odvija še en dogodek na temo industrijske konoplje World Hemp Congress. Prihodnje leto bo Gospodarsko razstavišče gostilo kar sedem odmevnih mednarodnih kongresov, do konca leta pa bo zagotovo potrjenih še nekaj novih. 

Še pogled »v prihodnost«: Na GR ponovno prihaja odmevna svetovna razstava. V Ljubljani od 20. oktobra 2018 do 20. januarja 2019 
Body Worlds VitalSlovesna podelitev priznanj 59. Mednarodnega ocenjevanja vin – Vino Ljubljana
Sreda, 20. 9. 2017, ob 18. uri, Atrij Mestne hiše 

Priznanja zadnjega, 59. Mednarodnega ocenjevanja vin – Vino Ljubljana, ki se je odvilo od 30. junija do 2. julija letos in na katerem je 48 degustatorjev iz 15 držav med 430 vzorci iz 19 držav izbralo najboljše, bomo podelili 20. septembra v Atriju Mestne hiše ob 18. uri. V kategoriji belih suhih mirnih vin je svetovni šampion postal Kobal sauvignon, letnik 2016, ki ga toči Petoviona. Med mirnimi naravnimi sladkimi vini je naslov šampiona dosegel Sämling 88, letnik 2013, iz vinarstva Weingut Hermann Fink iz Avstrije. V Romunijo je naslov šampiona odneslo vino Busuioaca Domenii, letnik 2016, ki ga polni Casa de Vinuri Cotnari. Slavilo pa je v kategoriji rose mirnih vin. Naslov šampiona je med rdečimi suhimi vini pripadel makedonskemu Domaine Lepovo grand cuvee, letnik 2015. Čehi pa so odnesli naslov šampiona med penečimi vini. Vinarstvo Bohemia sekt je napolnilo najboljšo penino Bohemia sekt prestige brut, letnik 2014. Poleg svetovnih šampionov Vino Ljubljana že tradicionalno nagrajuje slovenskega šampiona, prvake vinorodnega okoliša, slovenske prvake sorte, trofeje Vinofed, Tsukamoto, Akos Asvany, zmagovalca slovenskih vinskih posebnosti ter velike zlate, zlate ter srebrne medalje.

Več o nagrajenih vinih zadnjega ocenjevanja TUKAJ

48. sejem Narava-zdravje (12.–15. 10. 2017) 
Sejem je prodajni, s številnimi svetovanji, meritvami, degustacijami. Skupaj s pestrim obsejemskim programom, v katerem se v štirih dni zvrsti prek 100 predavanj, delavnic, predstavitev idr., vsako leto privabi 25.000 obiskovalcev. Med letošnjimi vsebinskimi poudarki velja omeniti 1. sejem Konoplja in zdravje ter predstavitev Zveze slovenske podeželske mladine, ki bo obiskovalcem skušala približati pomen kmetijstva ter povečati zavest o kupovanju lokalno pridelane hrane oziroma kratkih prehranskih verigah.

Odpiralni čas: četrtek-sobota – 9.00-19.00, nedelja – 9.00-17.00
Vstopnice: redna 7, s popustom 5, družinska 15 evrov.

Spremljevalni program TUKAJ /se dopolnjuje/ 

28. Ambient Ljubljana 
in 2. Dom Plus (8.–12. 11. 2017) 
28. Ambient Ljubljana predstavlja ponudbo pohištva in notranje opreme, 2. Dom Plus pa stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko in montažne hiše. Na obeh sejmih bo brezplačno strokovno svetovanje za obiskovalce: bodisi glede kulture bivanja oziroma notranje ureditve prostorov bodisi glede trajnostne gradnje, ogrevanja, kreditiranja in sofinanciranja okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb. Neodvisni strokovnjaki svetujejo in predavajo v zvezi z gradnjo, prenovo, učinkovito rabo energije in obnovljivimi viri energije vse dni sejmov. Na Ambientu se predstavljajo mladi arhitekti in oblikovalci na posebni razstavi Top ideje, letošnji Posebni gost pa je mednarodno podjetje Miniforms iz Italije s svežim in mladostnim oblikovanjem notranje opreme. 

Odpiralni čas: sreda-sobota – 10.00-19.00, nedelja – 10.00-18.00

Vstopnice: redna 9, s popustom 7 evrov, 
Happy Hour vstopnica 5 evrov: sreda-petek 12.00-16.00, sobota-nedelja od 16.00 ure do zaprtja. 

Kongresa 47. EABTC in 29. EUROSON 
47. EABTC s 700 udeleženci iz 57 držav je namenjen izmenjavi dobrih praks s področja vedenjske in kognitivne terapije, kako jo narediti še bolj dostopno strokovnim delavcem, v ospredju drugega pa bodo novosti v razvoju znanosti in izobraževanju. Priznani govorci iz vse Evrope bodo predstavili najnovejše inovacije in imeli predstavitve v živo. Izobraževalni center za ultrazvok je ključno mesto za praktično usposabljanje, kjer se lahko študenti in pripravniki učijo veščin od strokovnjakov z različnih področij. 

Razstava BODY WORLDS VITAL 
Po Razgaljenih telesih, Geniju – Da Vinciju, Možganih – zgodbi od znotraj in 1001 izumu prihaja na Gospodarsko razstavišče  po treh letih gostovanja v Evropi spet nova zanimiva, poučna in interaktivna razstava. Razstava Body Worlds Vital je povsem novo poglavje v znameniti seriji razstav Body Worlds, ki jo je doživelo prek 44 milijonov ljudi v več kot 90 mestih, kot so Tokio, New York, Mexico City, Bruselj in Rim. Razstava Gunther von Hagens' BODY WORLDS VITAL odkriva s pomočjo t.i. plastinantov – avtentičnih človeških teles ter prepričljivih multimedijskih prikazov, kakšno je telo, kadar je zdravo, v stanju ogroženosti ali obolelo. Načrtujte že zdaj obisk razstave, ki se 20. oktobra 2018 ustavi v Ljubljani. Razstava je primerna za vse generacije.


V naprej se vam zahvaljujemo za vašo medijsko pozornost, spremljanje in obisk prireditev na Gospodarskem razstavišču. Za vse dogodke, ki se odvijejo v naši organizaciji, pa vas vabimo, da se nanje akreditirate v Medijskem središču TUKAJ.

Vabljeni, da nas kontaktirate.

Novice

12.09.2022

Uspešno izpeljan 52. sejem Narava-zdravje

Za nami sta 52. sejem Narava-zdravje in 15. Otroški bazar.
Preberi več >>
25.05.2022

Nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji imajo tudi letos možnost ugodnejše prijave preko KGZS

Tudi letos nosilcem dopolnilne dejavnosti na kmetiji Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem ...
Preberi več >>
10.05.2022

52. sejem Narava-zdravje bo potekal že v septembru!

Letošnji sejem Narava-zdravje bo potekal že septembra in sicer od petka, 9. do nedelje, 11. septembra na Gospodarskem razstavišču ...
Preberi več >>
Arhiv novic »