SI
Show menu

Napoved 2. dan sejma

12. 10. 2012
Naravna in ekološka kozmetika!

Inštitut za kontrolo in certifikacijo UM je včeraj  na sejmu podelil prvi certifikat za naravno kozmetiko slovenskemu proizvajalcu kozmetičnih proizvodov Mercator IP d.o.o. – Dvorec Trebnik, za 16 kozmetičnih proizvodov, ki izpolnjujejo zahteve standarda »Naravna in ekološka kozmetika«© za naravne kozmetične proizvode.
Pomen in vrednost certificirane naravne kozmetike spoznajte na sejmu, kjer vas Sledenje oznaki popelje do razstavljavcev in ponudnikov »certificirane oaze« naravnih proizvajalcev, kot so Spletna trgovina EKOlife, Essentiq naravni proizvodi, PRO Organika in drugi. Koristne informacije prejmete tudi na stojnici Zveze potrošnikov Slovenije.

»Slovenci se še vedno premalo zavedamo pomena samooskrbe in pomena zdravega načina življenja. Kakovost življenja ni v kopičenju materialnih dobrin, saj nas slednje pušča prazne in nesrečne. 'Nazaj k naravi' oz. k lastnim koreninam je tisto, kar potrebujemo in kar nas osrečuje, da živimo v sozvočju z naravo in s samimi seboj. In zato tudi sejem Narava-zdravje predstavlja pomemben kamenček v mozaiku ozaveščenosti; pomemben je tudi način srečevanja ljudi tukaj in, seveda, izvedela sem veliko novega,«je ob sejmu dejala Saša Einsiedler, voditeljica, mediatorka in komunikacijska trenerka. 

V času sejma, revija Sensa vabi v spletno osrečevalnico, številnih nasvetov za krepitev duha, pa boste jutri obiskovalci deležni tudi na Astrološkem in grafološkem svetovanju ter predavanju Podarite si trenutek miru.


Zoran Janković, župan MOL

»Sejem Narava-zdravje ima dolgo tradicijo, njegova pomembnost je z vsakim letom večja. Rekordni obisk prvega sejemskega dne letos kaže, da Slovenci znamo spoštovati domače. Domačim proizvodom želim, da bodo čim bolj uspešni.«

Franc Bogovič, Minister za kmetijstvo in okolje RS

»Sejem Narava-zdravje je odgovor na to, kaj vse lahko naredimo , pri tem pa narava ohrani svojo pestrost in mi svoje zdravje. Tukaj je potrebno poudariti pomen lokalno pridelane hrane, predvsem sadja in zelenjave. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje RS, je 16. november izbralo za dan slovenske hrane. Na ta dan bomo po slovenskih vrtcih in šolah delili tradicionalni slovenski zajtrk, katerega organiziramo tudi na sejmu Narava-zdravje.«