SI
Show menu

Novice

14. 10. 2017

Mladi kmetje na sejmu

Zveza podeželske mladine Slovenije se na sejmu predstavlja vse dni s pestrim programom za vse generacije. Mlade družine so vabljene še zlasti v nedeljo, ki je namenjena družinskim kmetijam. Otroci se bodo lahko preizkusili v molži krave, se fotografirali na traktorju idr., ob 11. uri pa je na programu kviz o kmetijstvu.
Preberi več
14. 10. 2017

Sejem še danes in jutri

48. sejem Narava-zdravje vabi s ponudbo izdelkov in storitev skoraj 300 razstavljavcev iz 16 držav s področij Prehrana, zdravje, Gibanje, Zeleno sobivanje, Wellness in naravna kozmetika. Spremlja ga 1. sejem Konoplja in zdravje. Izberite kaj zase, udeležite se številnih meritev, degustiraj, demonstracij, izkoristite sejemske popuste.
Preberi več
13. 10. 2017

1. Sejem Konoplja in zdravje

Danes popoldne ne zamudite pravega maratona predstavitev na odru sejma v Stekleni dvorani: Slovenski konopljarji v praksi - Seme konoplje, odličen vir hranil - Ponovno uvajanje navadne konoplje na slovenske njive - Gradnja s konopljo - Zakaj je treba spremeniti odnos do konoplje idr.
Preberi več
12. 10. 2017

Krožno gospodarstvo v Sloveniji

Na razstavnem prostoru Gradbenega inštituta ZRMK v Stekleni dvorani potekajo danes od 11. do 12. ure predstavitve trajnostne oskrbe z dobrinami in izkušenj uspešne implementacije. Koncept krožnega gospodarstva omogoča izkoriščenje lokalnih potencialov za trajnostni razvoj in s tem posledično tudi boljšo kakovost življenja vseh prebivalcev.
Preberi več
11. 10. 2017

Gozd tudi na sejmu

Med 9. in 13. oktobrom obeležujemo evropski teden gozdov 2017, ki na pobudo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) poteka vsako drugo leto. V okviru evropskega tedna gozdov bo Zavod za gozdove Slovenije pripravil več dogodkov, predavanj in predstavitev na sejmu Narava-zdravje. Osrednji dogodek bo v petek, 13. oktobra 2017, ob 11. uri v dvorani Povodni mož, ko bodo podeljena priznanja najbolj skrbnim lastnikom gozda v letu 2017.
Preberi več
11. 10. 2017

Izkušnja Ljubljane skozi VR očala

Javni Holding Ljubljana in javna podjetja Energetika Ljubljana, Snaga, Ljubljanski potniški promet, Vodovod-Kanalizacija, ŽALE in Ljubljanska parkirišča in tržnice, predstavljajo nov virtualno-realni video, ki ponuja še ne videno izkušnjo. VR video, ki je posnet s posebno 360-stopinjsko kamero, je tehnološka novost.
Preberi več
10. 10. 2017

Trajnostna gradnja za zdravo in udobno bivanje

Brezplačne in neodvisne informacije in nasvete o zdravem bivalnem okolju, trajnostni gradnji, skoraj nič-energijskih hišah, trajnostnem ogrevanju, prezračevanju in mobilnosti ter gradnji oz. prenovi hiše ali stanovanja in urejanju zunanjih površin na prijazen način do okolja in zdravja ljudi so vam na voljo na razstavno svetovalnem prostoru Gradbenega inštituta ZRMK v Stekleni dvorani.
Preberi več
10. 10. 2017

Prek 100 dogodkov v spremljevalnem programu vabi

Bi radi izvedeli, kako pripraviti naravno kremo ali eterično olje, kako z raznimi alternativnimi pristopi do boljšega počutja, za kaj vse se uporablja konoplja, spoznali kolesarske in pohodniške poti idr.? Prelistajte spremljevalni program v Dnevnikovi prilogi Oddih, ki je tudi katalog sejma Narava-zdravje ali na spletnih straneh ...
Preberi več
9. 10. 2017

Vse o konoplji!

Sejem znotraj sejma Narava-zdravje je 1. sejem Konoplja in zdravje, ki ga organizira spletna platforma Konoplja.net s partnerji. Poleg razstavnega dela se lahko preizkusite tudi na različnih delavnicah, sodelujete na okrogli mizi, kamor so vabljeni podporniki in aktivisti za konopljo kot tudi predstavniki državnih inštitucij in ministrstev.
Preberi več
8. 10. 2017

Za vsakega nekaj!

Na razstavnih prostorih zagotovo najdete kaj zase po ugodnih sejemskih cenah, naletite na izdelek ali ponudbo, ki ste ju zaman iskali na spletu ali v trgovini. Izdelek naravne kozmetike, različna olja, prehranska dopolnila, razne alternativne veščine in znanja … V bogati ponudbi je vedno mogoče vprašati za nasvet strokovnjaka, degustirati, preizkusiti, pomeriti, se prepričati, primerjati idr. Obiščite razstavne prostore raznih društev, kot so Društvo za zdravje srca in ožilja, Zavod Diabetes, Spominčica ter drugih, in izkoristite meritve, ki jih izvajajo. Med razstavljavci so tudi specializirani ponudniki storitev, ki vam svetujejo glede vida, sluha in celostne oskrbe zob.
Preberi več