Novice - 2013 - Sejem Narava - zdravje
SI
Show menu

Novice - 2013

8. 10. 2013

Javni Holding Ljubljana in MOL

Na skupnem razstavnem prostoru skrb za okolje predstavljajo tudi javna podjetja in Oddelek za varstvo okolja pri Mestni občini Ljubljana, javno podjetje Žale in javno podjetje Parkirišča in tržnice. Na predstavitvi v okviru Javnega Holdinga Ljubljana sodelujejo podjetja Energetika Ljubljana, JP Vodovod-Kanalizacija, javno podjetje Ljubljanski potniški promet, Termo-toplarna Ljubljana in Snaga. Javna podjetja skozi zgodbe sodelavk in sodelavcev, ki opravljajo številne storitve za miren vsakdan občanov, slikovito predstavljajo osnovne dejavnosti, s katerimi vsakodnevno skrbijo za urbano bivanje v prijetnem okolju.
Preberi več
7. 10. 2013

Okušajte!

Na razstavnih prostorih lahko pripravljate in okušate različne jedi, izdelke oziroma hrano, od raznih vrst jabolk, medu, pečene zelenjave in polnozrnatih palačink iz različnih vrst moke do sodobnih inovativnih ekoloških izdelkov. GIZ Slovenska zelenjava na sejmu predstavlja lokalno zelenjavno verigo, kako zelenjavo okusno pripravljati oziroma v čem je pomembna za naše zdravje. Gobarsko mikološko društvo že tradicionalno sodeluje z razstavo gob, lahko pa se okrepčate z gobjim golažem ali jožetovimi gatami. Predstavljajo pa se tudi zelišča in čaji.
Preberi več
7. 10. 2013

Znebite se odpadkov!

Od petka, 18., do nedelje, 20. oktobra, prinesete s seboj tudi odpadke, ki puščajo nevarne sledi: odslužene baterije, mobilne telefone in druge male kose odpadne električne ter elektronske opreme in vse nevarne odpadke (zdravila, sijalke, ostanke barv ipd.). Na ploščadi vas pričakuje Snaga s premično zbiralnico nevarnih odpadkov iz gospodinjstev ter male električne in elektronske opreme.
Preberi več
6. 10. 2013

Kako saditi sadno drevje

Vas zanima, kako se je včasih v Sloveniji pridelovalo sadje, katere stare sorte jabolk so se ohranile do danes? Kako ohranjati visokodebelne sadovnjake? Zakaj sodijo jabolka v zdravo prehrano. Vabljeni, da se na sejmu na praktičnih prikazih podučite, kako saditi sadno drevje in kako vrtnariti, tudi v urbanih okoljih.
Preberi več
5. 10. 2013

DA za samooskrbo – Kupujmo slovensko!

Sklop Prehrana izhaja iz pomena samooskrbe in daje glavni poudarek zdravi, sveži in lokalni hrani, ki jo pridelamo v Sloveniji. V njem vas izobražujemo o pomenu uživanja sezonske, lokalno pridelane zelenjave glede svežosti, prehranske vrednosti, ekologije ter trajnostnega razvoja družbe. Predstavljeni so parametri sledljivosti slovenske zelenjave od pridelovalca do končnega potrošnika.
Preberi več
4. 10. 2013

Kako do urbanega vrta

Če ste iz Ljubljane in si želite vrtnariti, a nimate lastnega vrta, ali, obratno, imate v lasti zemljišče, pa bi ga želeli dati v najem, potem se oglasite na razstavnem prostoru Mestne občine Ljubljana. Na MOL-u si že nekaj let prizadevajo urbano vrtnarjenje tudi sistemsko urediti. Uredili so dve vzorčni območji in se naučili, kaj bi lahko storili bolje.
Preberi več
3. 10. 2013

Prijazni do okolja

Sklop Zeleno sobivanje, ki je urejen kot nekakšen park, vsebuje predstavitev trajnostnega upravljanja in gospodarjenja z naravnimi viri, kot sta voda in gozd. Slovenija se v njem predstavlja po krajinskih tipih: Alpe, Dinaridi, Sredozemlje in Panonija.
Preberi več
2. 10. 2013

Ohranimo zdravje

Iščete sprostitev zase v enem od slovenskih naravnih zdravilišč? Bi radi kaj več izvedeli o naravni kozmetiki? Vas zanima, kaj vse vsebuje celostna skrb za dobro počutje in zdravje človeka v vsakdanjem, sodobnem načinu življenja? Izkoristite priložnost in opravite preventivne preglede ter se posvetujte s priznanimi strokovnjaki.
Preberi več
1. 10. 2013

Rekreacija za vsakogar

Gibanje in športno udejstvovanje pomagata izboljšati splošno počutje posameznika. Na prireditvi Narava-zdravje ponujamo predstavitev palete rekreacijskih aktivnosti, ki jih je na sejmu možno tudi preizkusiti. Skupaj s Športno zvezo Ljubljana predstavljamo različne športne aktivnosti.
Preberi več
30. 9. 2013

Obiščite še Kamping & Karavaning

Sejem Narava-zdravje je zanimiv, poučen in privlačen ter ponuja pestro dogajanje za vse generacije. Vabljeni, da obiščete še sejem Kamping & Karavaning, ki ponuja opremo za preživljanje prostega časa v naravi, kot so počitniška vozila, dodatna oprema za ta vozila, šotori in šotorske prikolice ter oprema za kampiranje ter aktivni prosti čas.
Preberi več

Novice

12.09.2022

Uspešno izpeljan 52. sejem Narava-zdravje

Za nami sta 52. sejem Narava-zdravje in 15. Otroški bazar.
Preberi več >>
25.05.2022

Nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji imajo tudi letos možnost ugodnejše prijave preko KGZS

Tudi letos nosilcem dopolnilne dejavnosti na kmetiji Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem ...
Preberi več >>
10.05.2022

52. sejem Narava-zdravje bo potekal že v septembru!

Letošnji sejem Narava-zdravje bo potekal že septembra in sicer od petka, 9. do nedelje, 11. septembra na Gospodarskem razstavišču ...
Preberi več >>
Arhiv novic »