Sreda, 23. oktober - Sejem Narava - zdravje
SI
Show menu

Sreda, 23. oktober

Po predhodni najavi (trajanje od 30 - 45 minut), ZUNANJI GOZDIČEK GOSPODARSKEGA RAZSTAVIŠČA
Obisk vrtcev in osnovnih šol v zunanjem gozdičku na Gospodarskem razstavišču
gozdna pedagogika, pripovedovanje zgodb, gozdni bonton, skrbno z gozdom, previdno v gozdu, risanje z ogljem, prikaz kiparjenja z motorno žago, prikaz podeželske žive kulturne dediščine, meditacija v gozdu, …
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Zavod za gozdove Slovenije, Gozdarski inštitut Slovenije (Gozd eksperimentov)


9:00 - 9:30, GALERIJA 1
USTVARJALNA DELAVNICA: izdelajmo ekološke pripomočke za živali 
Najbolj ekološke odločitve so pogosto tudi najbolj preproste, enostavne in cenovno ugodne. Na ustvarjalni delavnici bomo po principu 'zero waste' ali življenja brez odpadkov pripravili 2 vsakodnevna predmeta, ki ju skrbniki psov in mačk uporabljajo pri skrbi za svoje živali. Naučili se bomo narediti ekološko vrečko za pasje iztrebke ter več vrst mačjih igračk. Udeleženci bodo prejeli tudi slikovno gradivo za pripravo izdelkov doma.
Anja Završnik, dr.vet.med., Eko Brlog


9:00 - 12:00, RAZSTAVNI PROSTOR MINISTRSTVA ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Raziskovanje gozdnih živali
Predstavitev najbolj atraktivne opreme za odlov, uspavanje in spremljanje večjih vrst prostoživečih živali v gozdu (jelenjad, srnjad, velike zveri).
Predavatelji in študenti Biotehniške fakultete Ljubljana, Katedre za zdravje gozda in upravljanje prostoživečih živali


9:00 - 12:00, STEKLENA DVORANA 
Miniolimpijada
Z gibalno neaktivnostjo tudi zdravje peša. Podatki raziskav kažejo, da slovenski otroci niso pri ravno najboljši kondiciji, povečuje se število otrok s prekomerno telesno težo, vse več pa jih prosti čas preživlja pred ekrani. Za šport moramo skrbeti od malih nog, zato  na sejmu predšolskim otrokom ponujamo Miniolimpijado. Pripravili bomo  tri športne dneve za predšolske otroke ljubljanskih vrtcev, ki bodo spoznavali različne športne panoge (judo, nogomet, ples, gimnastika idr.) ter se preizkušali v njih.
Športna zveza Ljubljane


9:00 - 19:00, STEKLENA DVORANA 
Meritve: Ali sem fit? 
Bi želeli izvedeti, kakšna ja vaša trenutna stopnja telesne pripravljenosti? Izkoristite priložnost in se nam pridružite na brezplačnih meritvah in svetovanju za gibalno nedejavne, manj dejavne in rekreativne športnike: veslaški trenažer, stisk pesti (ročni dinamometer ‐ največja sila stiska leve in desne roke), predklon, taping, ravnotežje (vse dni, ves čas), merjenje funkcij vratne hrbtenice (vse dni, 13.-15. ure); predstavitev programa SloFit (predstavitev delovanja projekta), predstavitev izbranih knjig in revije Šport, posterji (FŠ, IŠ, IK, SloFit).
Institut za šport, Fakulteta za šport


9:00 - 19:00 (v primeru slabega vremena 24.10.2019), JUŽNA ZUNANJA PLOŠČAD GR
Predstavitev prstometa
Prstomet se igra z gumijastimi ploščki in je moderna različica stare istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni pripomoček kamenje ali kakšen drug ploščat predmet. Cilj igre je vreči čim več ploščkov čim bliže balinčku. To je priložnost, da se spoznate s tem športom in da preizkusite svojo natančnost.
Kulturno turistično društvo Proga 13, Prstometna organizacija Slovenije


10:00 - 19:00, STOJNICA VSŠ BLED
Masaža dlani
Masaža dlani je odlična terapevtska metoda, s katero si lahko pomagate najbolj sami. Temelji na dejstvu, da so na stopalih in dlaneh refleksne točke, ki odgovarjajo posameznim organom telesa. S pritiskom na določene točke odpravimo marsikatero bolečino. Pokazali vam bomo, kako lahko v domačem naslonjaču poskrbite zase in za svoje prijetno počutje. Na stojnici pa bodo informatorji in predavatelj na voljo za svetovanje in izvedbo aktivnosti s področij zdravega življenjskega sloga.
Predavatelji in študenti VSŠ Bled


10:00 - 19:00, STOJNICA EMILI - EMILIJA PAVLIČ s.p.
Svetovanje za zdravo kuhanje in predstavitev knjig 
Svetovanje za zdravo kuhanje in predstavitev knjig bo potekalo na stojnici individualno in ves čas sejma. Gospa Emilija bo vesela vsake obiskoval-ke/-ca. Še posebno pa mladih mam, ki bi jih rada navdušila za zdravo, preprosto, ekološko kuhanje in peko.
Emilija Pavlič


10:00 - 10:30, ODER
Beremo z nasmehom
Kaj dosežemo pri branju kužku: otroci so bolj sproščeni, berejo z veseljem, razločno in naglas (kuža jih pri tem ne popravlja, ne moti, on samo pozorno posluša, za nagrado pa na koncu pokaže nekaj trikcev). Boljša samopodoba učenca, razvijanje empatije, posledično lahko tudi odprava strahu pred psom, socializacija, spoštovanje, upoštevanje pravil...
Ambasadorji nasmeha, Sonja Tomšič in pes Poldi


10:30 - 11:00, ODER
Skrb za kužka - družinski član in ne le trenutni navdih.
Obiskovalcem omogočiti stik z živaljo, jih podučiti kako se obnašati ob navzočnosti kužka, da bo družba najbolj prijetna za oba. Obiskovalcem odgovoriti na vprašanja in zanimivosti o kužkih.
Ambasadorji nasmeha, Suzana Anžur in pes Kaj


10:00 - 10:45, SONET 2
Zvočna pravljica: ZVOK TIŠINE
Doživetje in občutenje zvoka je ena izmed prvih izkušenj, ki jih človeška bitja izkusimo. Zvok nas lahko poboža in umiri, pomaga sprostiti napetosti in pokaže na topel prostor srca in miru znotraj nas. Kako nas združi petje iz srca in pomirijo zvoki narave! Na delavnici spoznamo in preizkusimo različne inštrumente in njihovo uporabo (gong, kalimba, školjka, pojoče posode, zvončki, šruti idr.) ter raziskujemo darove, ki nam jih ponujajo naš dih, glas in pozornost. Izvedba je prilagojena otrokom in mladim različnih starosti in potreb ter različno velikim skupinam. Pri delu z osnovnošolskimi in predšolskimi otroci  ter otroki in mladostniki s posebnimi potrebami je bilo opaženo, da jih tovrstno zvočno doživetje umiri in jim približa naravo ter notranji svet tišine in radosti.
Mina Kunstelj univ. dipl. soc. ped.


10:00 - 11:00, STOJNICA BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO
Gozd na pladnju
Gozd nam ponuja dobrote. Kako jih izkoristimo in pripravimo, je odvisno od nas, od našega znanja in spretnosti. Na delavnici na preprost način pridobimo  osnovne veščine izdelave okraskov za peciva in torte na tematiko gozda in plodov, ki jih nabiramo prek celega leta.
Predavatelji in dijaki BC Naklo


10:00 - 11:00, GALERIJA 2
Delavnice varne in zdrave spolnosti: HPV, kaj je to?
Delavnice so osnovane na principu medvrstniškega izobraževanja, na katerih se pogovarjamo o varnem in zdravem pristopu do spolnosti.  Prek predstavitve anatomije, različnih metod kontracepcije in spolno prenosljivih bolezni, ki prežijo na nas, poslušalci dobijo esencialno znanje za vstop v odraslost.  Poseben poudarek je namenjen humanim papiloma virusom (HPV), ki so najpogostejši povzročitelji spolno prenosljivih okužb v svetovnem merilu. Pogovorimo se o načinih prenosa, posledicah ter preventivi. Hkrati spodbujamo razpravo in razbijamo mite in dvome, ki bi jih utegnili imeti o spolnosti. Naš cilj je spoštljivo, a sproščeno mladim približati pomembnost varne spolnosti in jim ponuditi varen prostor za vprašanja.
Prostovoljci in prostovoljke Projekta VIRUS, Društva študentov medicine Slovenije


10:00 - 12:00, RAZSTAVNI PROSTOR SKUPNOST SLOVENSKIH NARAVNIH ZDRAVILIŠČ
Svetovanje zdravnikov in fizioterapevtov iz slovenskih naravnih zdravilišč
Svetovanje o nevrorehabilitaciji, rehabilitaciji gibalnega aparata.
dr. Lasko Gelebešev, Thermana Laško


10:00 - 12:00, SONET 1
Ne kadim, zdravo živim
V sodelovanju z zavodom IZRIS pripravljamo predstavitev dela po šolah, vsebine, snemanje videa z dijaki, nasvet za zdravo življenje, škodljivosti kajenja, elektronskih cigaret, pasivnega kajenja, predstavitev s plakati, promocija zdravega načina življenja, delavnica za mlajše "Bodi zdrav, ne kadi, za vedno se pomladi", izberi zdravo življenje.
Nikica Grkman, dipl. med. sestra in Mag. Neja Samar Brenčič


11:00 - 11:20, SONET 2
Sproščanje s tibetanskimi posodami
Zvočna nega s tibetanskimi pojočimi posodami je prastara oblika regeneracije telesa. Zvok tibetanskih posod omogoča globoko sproščanje tako leve kot desne možganske polovice. Pospešuje prekrvavitev in odpravlja napetost. Po zvočni negi ste mirnejši, vibracije zvoka pa učinkujejo v telesu še dolgo zatem, ko so bile posode na njem igrane.
Študenti VSŠ Bled


11:00 - 12:00, GALERIJA 1
Zdrav življenjski slog za zmanjšanje tveganja za demenco
Večje tveganje za demenco predstavljajo srčno-žilna obolenja, pomanjkanje B-vitaminov, sladkorna bolezen tipa II, povišan krvni tlak in nezdravljena depresija. Za zmanjšanje tveganja lahko veliko storimo sami in sicer z vnašanjem zdravega življenjskega sloga v svoj vsakdan. Na predavanju boste izvedeli koristne nasvete za ohranjanje fizične in psihične kondicije, med drugim tudi o mentalni aktivnosti, ki predstavlja enega izmed pomembnih preventivnih mehanizmov v boju zoper demenco.
Štefanija Lukič Zlobec, predsednica Spominčice


11:00 - 12:30, GALERIJA 2
Delavnica na temo duševnega zdravja in duševnih motenj
Na delavnici ponudimo udeležencem širok vpogled v svet duševnega zdravja in duševnih motenj, ki (pre)mnogokrat ostaja nenaslovljen in zapostavljen. Vsebina delavnice tako zajema splošno razpravo o tem, kaj je duševno zdravje, kaj so duševne motnje, kako se duševne motnje kažejo navzven; definicijo stigme ter kako stigma vpliva na različne marginalizirane skupine, še posebej na ljudi z duševnimi motnjami; dejavnike tveganja in sprožilne dejavnike za razvoj duševnih motenj, pogostost duševnih motenj; motnje razpoloženja pri depresiji in bipolarni motnji; samomorilnost, samopoškodovanje; motnje hranjenja pri anoreksiji, bulimiji, kompulzivnem prenajedanju, ortoreksiji in bigoreksiji; psihoze: shizofrenija; anksioznosti, kot so generalizirana anksioznost, obsesivno-kompulzivna motnja, socialna anksioznost, specifične fobije; odvisnosti; preventivo in zdravljenje duševnih motenj. Prav tako je možna vsebinska prilagoditev in osredotočenje le na katero od zgoraj naštetih tem, ki jo v tem primeru obdelamo poglobljeno. Od udeležencev pričakujemo, da so karseda aktivni, tako da si prizadevamo delavnico izvesti v obliki pogovora – postavljamo mnogo vprašanj, udeležence spodbujamo k lastnemu razmišljanju in prispevanju idej k razpravi, hkrati pa z veseljem odgovarjamo na vprašanja, ki se porodijo med pogovorom.
Prostovoljci in prostovoljke projekta V odsevu, Društva študentov medicine Slovenije


12:00 - 12:45, GALERIJA 3
Miti in resnice o cepljenju
Delavnica traja eno šolsko uro, možno jo je seveda podaljšati, če bi želeli, da kakšno temo predstavimo podrobneje. Delavnica zajema predstavitev osnov delovanja imunskega sistema, opis delovanja cepiv, katere vrste cepiv poznamo in iz česa so sestavljena. Na koncu pa se skupaj s poslušalci in poslušalkami pogovorimo o najpogostejših mitih o cepljenju. Če čas dopušča, sledi še razprava, kjer razmišljamo o morebitnih rešitvah za upad precepljenosti in ponovni pojav nalezljivih bolezni. Delavnice lahko prilagodimo starosti in izobraženosti poslušalcev in poslušalk – če predavamo npr. študentom in študentkam farmacije ali pa zdravstvenim delavcem ter delavkam, bo delavnica podrobnejša, kot če predavamo mladim staršem brez naravoslovne izobrazbe.
Prostovoljci in prostovoljke projekta Imuno, Društva študentov medicine Slovenije


12:00 - 13:00, SONET 2
Pomen in pomembnost vode v naravni medicini
Voda je »velika občutljiva duša planeta«, tesno povezana z Materjo Naravo, sposobna zbirati, posredovati in prenašati informacije, energije in frekvence. Njena uporaba v naravni medicini in naravnih pripravkih/zdravilih je bistvena, saj resonira in komunicira s prevladujočo maso vode in tekočin, ki večinoma tvorijo naše telo, zunaj in znotraj celic. Pridruži se nam ter odkrij filozofska in praktična načela večine preteklih in sedanjih zdravil in zdravilnih metod.
Andrea Cattapan, alkimist, naturopat, iridolog, strokovnjak naravne medicine


13:00 - 14:00, GALERIJA 1
8 napotkov za zdrave kosmatince in čistejše okolje
Naravna nega živali je enostavna in poceni. Pripravili smo nekaj preprostih napotkov, ki bodo pomagali ohranjati naše kosmatince bolj zdrave, hkrati pa bodo tudi zmanjšali njihov vpliv na okolje. Začne se že z izbiro živali, nato pa se z odločanjem o našem skupnem načinu življenja odločamo tudi o ogljičnem odtisu naših domačih ljubljenčkov. S preprostimi vsakodnevnimi odločitvami in spremembami lahko z malo napora (in tudi malo denarja) močno zmanjšamo vpliv naših živali na okolje. Hkrati pa to zanje pogosto pomeni tudi bolj zdrav in kakovosten način življenja.
Anja Završnik, dr.vet.med., Eko Brlog


14:00 - 15:30, SONET 1
Epilepsija in demenca – bolezni kot vse druge
Epilepsija kot tudi demenca sta nepredstavljivi oviri v bolnikovi vsakdanji eksistenci; prva kot vseživljenjski predsodek in druga kot bolezen, ki v prvi fazi zaznamuje bolnika in v drugi fazi morda še nekoliko bolj svojce, prijatelje, bližnje … Ustavimo korak, prehitimo čas in se ozrimo vase – obstajajo rešitve, obstajajo načini, ki zunaj delovanja klasičnih pristopov k nevrološki problematiki nudijo celostni pogled na bolnika in njegove težave. Pogovor o strahu pred izgubo spomina je potreben, nujno je razumeti in videti, potrebno je sprejeti bolnika, skupaj z njegovo boleznijo, le tako bomo lahko podirali predsodke pred epilepsijo in strah pred demenco.
Mag. Vlasta Klep, univ. dipl. biomedicine


15:30 - 16:00, RAZSTAVNI PROSTOR MINISTRSTVA ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO
Pravica potrošnikov do varnih živil
Predstavitev najbolj atraktivne opreme za odlov, uspavanje in spremljanje večjih vrst prostoživečih živali v gozdu (jelenjad, srnjad, velike zveri)
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano


16:00 - 18:00, RAZSTAVNI PROSTOR SKUPNOST SLOVENSKIH NARAVNIH ZDRAVILIŠČ
Svetovanje zdravnikov in fizioterapevtov iz slovenskih naravnih zdravilišč
Svetovanje s področja ortopedije, travmatologije in rehabilitacije
Khalid Nasif, Terme Čatež


16:30 - 17:30, STOJNICA BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO
Gozd na pladnju
Gozd nam ponuja dobrote. Kako jih izkoristimo in pripravimo, je odvisno od nas, od našega znanja in spretnosti. Na delavnici na preprost način pridobimo  osnovne veščine izdelave okraskov za peciva in torte na tematiko gozda in plodov, ki jih nabiramo prek celega leta.
Predavatelji in dijaki BC Naklo


16:00 - 16:30, SONET 1
Vpliv socialnih omrežij na duševno zdravje 
Kratko predavanje in razprava o pozitivnih in negativnih vplivih uporabe socialnih omrežij na duševno zdravje posameznika
Tjaša Vranetič, dr. med.


16:00 - 17:00, SONET 2
Svet na pragu preobrazbe
Kaj je gonilna sila duhovnih in družbenih sprememb, ki se krepijo in vplivajo na naša življenja? Kaj so vzroki za optimizem in upanje v svetlo prihodnost? Izvedeli boste, kdo so Maitreja in mojstri modrosti in zakaj je svet preplavljen s čudežnimi pojavi. Kako do miru, pravičnejše družbe, čistega okolja in dostojnega preživetja za vse ljudi? Predavanje skuša odgovoriti na ta vprašanja, pa tudi na tista, ki jih boste zastavili vi.
Darko Šfiligoj


17:00 - 18:00, ODER
Pravilno kombiniranje hrane za boljše zdravje in počutje
Nekoč so se ljudje prehranjevali enostavno, sezonsko, danes jemo preveč predelane hrane, kar zelo obremenjuje naš prebavni proces.  S pravilnim kombiniranjem živil bomo izboljšali prebavno moč, okrepili delovanje želodca, zmanjšali porabo energije in izboljšali izkoristek nutrientov. Na delavnici vam bomo praktično predstavili dve pravilno kombinirani jedi in vam predali koristne informacije o kombiniranju hrane za izboljšanje zdravstvenega stanja.
Mateja Ulaga in Jelena Dimitrijević


17:00 - 18:00, SONET 2
Sproščanje in regeneracija z zvokom
Zvok vpliva na nas  na vseh ravneh - tako na fizični kot duševni ravni. Izpostavljenost zvočnemu onesnaženju sodobnega časa prispeva svoj delež k stresu in preobremenjenosti na delovnem mestu. Prav zvok pa ima tudi moč, da prinese ravnovesje tja, kjer je bilo porušeno, in je učinkovit pri odpravljanju stresa. Ima več pozitivnih vplivov: masira in stimulira notranje organe, sprošča mišice in živčni sistem, izboljšuje cirkulacijo po telesu, poveča energetsko pretočnost, odpravlja utrujenost, lajša  bolečine in nas celostno uglašuje. Z znanstvenega vidika se ob doživljanju tovrstnih zvokov  umiri možgansko valovanje, ki  preide v alfa stanje, z valovanjem med 7 in 15 Herzov ali celo globlje, vse do theta in delta stanja sprostitve, kjer se naravno dogaja regeneracija  na vseh ravneh. Poveča se raven beta-endorfina in dopamina v krvi, kar zviša mentalno jasnost, sposobnost učenja in zmožnost vpogleda. Usklajujeta in povezujeta se leva in desna možganska polovica. Udeleženci se udobno namestijo in skozi vodeno sproščanje ozaveščajo svoje notranje dogajanje. Zvok gonga in drugih inštrumentov (himalajske posode, kristalna posoda, tinkshe, koshi idr.) ter vibracija glasu odprejo prostor počitku, kjer se sliši tišina in se mir občuti. Na delavnici ozaveščamo pomen glasu, njegovo povezanost s psihičnimi procesi in se naučimo, kako s svojim glasom očistiti energetsko polje in dvigniti raven energije.
Mina Kunstelj univ. dipl. soc. ped.


17:00 - 18:30, GALERIJA 3
Simple Ways to Boost Your Energy (predavanje v angleškem jeziku)
Every human being has a physical body and an energetic body. We study extensively about the physical body, but often we miss a deep understanding of our own energy and energetic field. In this session, you will be introduced to simple physical exercises, breathing techniques, and a powerful meditation to help you increase your vital energy, feel more healthy, and happy. You will be given tools that you can apply to your daily life right away.
Dr. Deborah Anna Quibell, doktorica psihologije


17:00 - 18:00, GALERIJA 2
Živeti lahkotno (Predavanju sledi sproščanje s tibetanskimi posodami)
V današnjem tempu življenja je težko prebroditi dan brez čuječnosti (ang.mindfulness). Čuječnost je zavedanje sedanjega trenutka, zavedamo se misli in občutij, ki nas obdajajo. Pomembno je, da pri tem ostanemo zunanji opazovalec. Na predavanju vam bom predstavila nekaj načinov, kako v vaše vsakdanje življenje vnesti več čuječnosti in s tem izboljšati vaše počutje. Delavnica Sproščanje s tibetanskimi posodami: zvočna nega s tibetanskimi pojočimi posodami je prastara oblika regeneracije telesa. Zvok tibetanskih posod omogoča globoko sproščanje tako leve kot desne možganske polovice. Pospešuje prekrvavitev in odpravlja napetost. Po zvočni negi ste mirnejši, vibracije zvoka pa učinkujejo v telesu še dolgo zatem, ko so bile posode na njem igrane.
Predavateljica VSŠ mag. Katarina Vita Dolinar Bobič in študenti VSŠ


18:00 - 18:45, SONET 1
Psihedeliki v psihoterapiji
Kljub vedno višji incidenci mentalnih bolezni in potrebi po novih in inovativnih pristopih zdravljenja rezistentnih psihiatričnih motenj je število na novo registriranih psihofarmakov v zadnjem času v močnem upadu. Načrtovanje in razvoj psihiatričnih zdravil je kompleksno in ima višji delež neuspeha v kliničnih fazah testiranja kot zdravila drugih terapevtskih skupin. V zadnjem času nevroznanstveniki, psihiatri in psihoterapevti posvečajo vedno več pozornosti k obuditvi uporabe psihedelikov, katerih uporaba, raziskave ter nadaljnji razvoj so bile pogubljene v 70. letih prejšnjega stoletja, z njihovo uvrstitvijo med prepovedane substance. Gre za podskupino halucinogenih substanc, med katere spadajo med drugim LSD, psilocibin, DMT, meskalin in 2C-B, ter drugih substanc, ki v strožjem pogledu sicer ne spadajo v skupino psihedelikov, vendar imajo kljub temu lahko psihedelične učinke in s tem potencialno terapevtsko vrednost (npr. MDMA, ketamin). Raziskave nakazujejo, da lahko z uporabo psihedelikov v primernem okolju in pod ustreznim nadzorom pozdravimo številne resne in trdovratne motnje, kot so posttravmatska stresna motnja, anksiozne motnje, odvisnosti, depresija ter s smrtjo povezana tesnoba (»end-of-life anxiety«). Pri tem pa ne gre za novo obliko farmakoterapije, temveč za povsem nov pristop k psihoterapevtskem zdravljenju – psihedelično psihoterapijo. Kaj sploh pomeni »psihedeličen učinek«? Ali so prepovedane substance sploh lahko varne in uporabne v medicini? Kakšne so njihove omejitve? Kako pravzaprav delujejo? Ali obstajajo zadostni dokazi o njihovi učinkovitosti?
Tjaša Vranetič, dr. med.

Novice

12.09.2022

Uspešno izpeljan 52. sejem Narava-zdravje

Za nami sta 52. sejem Narava-zdravje in 15. Otroški bazar.
Preberi več >>
25.05.2022

Nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji imajo tudi letos možnost ugodnejše prijave preko KGZS

Tudi letos nosilcem dopolnilne dejavnosti na kmetiji Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem ...
Preberi več >>
10.05.2022

52. sejem Narava-zdravje bo potekal že v septembru!

Letošnji sejem Narava-zdravje bo potekal že septembra in sicer od petka, 9. do nedelje, 11. septembra na Gospodarskem razstavišču ...
Preberi več >>
Arhiv novic »