SI
Show menu

2012

Na 43. sejemski prireditvi Narava-zdravje je ponudbo izdelkov, dejavnosti in ekološko ozaveščenih idej za zdravo življenje in trajnostni razvoj – urejeno po vsebinskih sklopih Prehrana, Zdravje, Wellness in gibanje ter Eko dom in okolje –predstavilo 286 podjetij iz šestnajstih držav. Sejem, ki je trajal štiri dni, od 11. do 14. oktobra 2012, je obiskalo 22.000 ljudi, kar je za 10 odstotkov več kot leto poprej. Tudi na 43. sejmu smo v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije posebej izpostavili certifikate na izdelkih in tako skušali osveščati javnost o njihovem pomenu. Izpostavljenih je bilo 18 izdelkov s certifikati. 

Slogan Podari jabolko! je uspešno povezoval informativno, ozaveščevalno in humanitarno noto sejma ter tudi z bogatim obsejemskim programom ponujal vrsto idej, namigov in pobud, kako izboljšati svoj življenjski slog. Ni namreč pomembno le, kaj jemo, ampak tudi kako bivamo, skrbimo za svojo celostno kondicijo in kakšen je naš odnos do okolja, kako uporabljamo vire in energijo. 

Posebnost  43. sejma je bilo tudi množično zbiranje odpadnega papirja v organizaciji Ekologov brez meja ter zbiranje gospodinjskih odpadkov in oblačil v organizaciji podjetja Snaga.