SI
Show menu

Novice

11. 10. 2017

Izkušnja Ljubljane skozi VR očala

Javni Holding Ljubljana in javna podjetja Energetika Ljubljana, Snaga, Ljubljanski potniški promet, Vodovod-Kanalizacija, ŽALE in Ljubljanska parkirišča in tržnice, predstavljajo nov virtualno-realni video, ki ponuja še ne videno izkušnjo. VR video, ki je posnet s posebno 360-stopinjsko kamero, je tehnološka novost.
Preberi več
10. 10. 2017

Trajnostna gradnja za zdravo in udobno bivanje

Brezplačne in neodvisne informacije in nasvete o zdravem bivalnem okolju, trajnostni gradnji, skoraj nič-energijskih hišah, trajnostnem ogrevanju, prezračevanju in mobilnosti ter gradnji oz. prenovi hiše ali stanovanja in urejanju zunanjih površin na prijazen način do okolja in zdravja ljudi so vam na voljo na razstavno svetovalnem prostoru Gradbenega inštituta ZRMK v Stekleni dvorani.
Preberi več
10. 10. 2017

Prek 100 dogodkov v spremljevalnem programu vabi

Bi radi izvedeli, kako pripraviti naravno kremo ali eterično olje, kako z raznimi alternativnimi pristopi do boljšega počutja, za kaj vse se uporablja konoplja, spoznali kolesarske in pohodniške poti idr.? Prelistajte spremljevalni program v Dnevnikovi prilogi Oddih, ki je tudi katalog sejma Narava-zdravje ali na spletnih straneh ...
Preberi več
9. 10. 2017

Vse o konoplji!

Sejem znotraj sejma Narava-zdravje je 1. sejem Konoplja in zdravje, ki ga organizira spletna platforma Konoplja.net s partnerji. Poleg razstavnega dela se lahko preizkusite tudi na različnih delavnicah, sodelujete na okrogli mizi, kamor so vabljeni podporniki in aktivisti za konopljo kot tudi predstavniki državnih inštitucij in ministrstev.
Preberi več
8. 10. 2017

Za vsakega nekaj!

Na razstavnih prostorih zagotovo najdete kaj zase po ugodnih sejemskih cenah, naletite na izdelek ali ponudbo, ki ste ju zaman iskali na spletu ali v trgovini. Izdelek naravne kozmetike, različna olja, prehranska dopolnila, razne alternativne veščine in znanja … V bogati ponudbi je vedno mogoče vprašati za nasvet strokovnjaka, degustirati, preizkusiti, pomeriti, se prepričati, primerjati idr. Obiščite razstavne prostore raznih društev, kot so Društvo za zdravje srca in ožilja, Zavod Diabetes, Spominčica ter drugih, in izkoristite meritve, ki jih izvajajo. Med razstavljavci so tudi specializirani ponudniki storitev, ki vam svetujejo glede vida, sluha in celostne oskrbe zob.
Preberi več
6. 10. 2017

Zdravje se začne pri kmetu

Letos se na sejmu prvič predstavlja Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM), ki na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano otroke in odrasle osvešča o pomenu lokalno pridelane hrane. V četrtek, 12. 10., ob 15. uri organizirajo okroglo mizo z naslovom Lokalno pridelana hrana je najboljša. Na njej med drugim sodelujeta kmetijski minister mag. Dejan Židan in varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano dr. Jože Podgoršek.
Preberi več
5. 10. 2017

48. sejem Narava-zdravje prihodnji teden

Čez teden dni, od četrtka do nedelje (12.-15. 10.) bo Gospodarsko razstavišče zasedel že 48. Sejem Narava-zdravje, Nature-Health Fair. Prireditev v sklopih Prehrana, Zdravje, Gibanje, Zeleno sobivanje ter Wellness in kozmetika promovira zdrav življenjski slog.
Preberi več
3. 10. 2017

Ste že izbrali predavanje zase?

Razvejano in pestro ponudbo z raznimi predstavitvami, meritvami in degustacijami, ki je tudi prodajen, spremlja bogat in dinamičen obsejemski program. V štirih dneh se bo zvrstilo prek 100 dogodkov, od delavnic, okroglih miz in predavanj, z vsebinami, prek katerih boste dobili nove smernice za zdrav življenjski slog in zeleno sobivanje.
Preberi več
2. 10. 2017

Pokrovčki za Vesele Nogice

Zbirajmo plastične pokrovčke za Društvo Vesele Nogice in pomagajmo izboljšati kakovost življenja otrok s posebnimi potrebami. Za Najo, Anito, Tejo, Živo, Andraža ... Zamaške zbiramo v paviljonu Jurček ob vhodu na sejmišče.
Preberi več
29. 9. 2017

Skupaj za moč srca

Danes je svetovni dan srca. »Skupaj za moč srca« je ključno sporočilo ob letošnjem svetovnem dnevu srca: poskrbimo za zdrav način življenja, preverjajmo pokazatelje lastnega zdravstvenega stanja, pravočasno ukrepajmo ob pojavu znakov, ki lahko vodijo v bolezen.
Preberi več