SI
Show menu

Novice

10. 10. 2012

Še dan do sejma Narava-zdravje

Letošnji sejem promovira zdrav življenjski slog in kar najširšo javnost nagovarja, kako ga izboljšati. Z majhnimi koraki lahko vsak veliko naredi zase: na področju prehrane, gibanja, ohranjanja zdravja ter svojega odnosa do okolja. Pridite po ideje, spodbude, koristne nasvete, znanje. Okušajte, odkrivajte in se preizkusite. Poščite kaj zase v obsežnem in pestrem programu.
Preberi več
9. 10. 2012

Podari jabolko!

Podari jabolko! je vodilni slogan letošnjega sejma Narava-zdravje. Ob vstopu na sejmišče vam Lekarne Ljubljanapodarijo jabolko, vi pa ga podarite v dobrodelne namene na dobrodelni tržnici revije Lea.
Preberi več
8. 10. 2012

Bodi odličnjak na NZ

Če si odličnjak na sejmu Narava-zdravje, potem ješ zdravo in uravnoteženo, migaš in veš vse o diabetesu. Sodeluj v nagradnem kvizu z igralcem Matjažem Jevšnikom v največji akciji proti diabetesu v Sloveniji: Krvni sladkor – čista 5. Bodi odličnjak!
Preberi več
6. 10. 2012

Kulinarika na sejmu Narava-zdravje

Se pogosto vprašate, kaj jeste? Kaj katera hrana vsebuje? Katere so njene prednosti? Kako se uravnoteženo prehranjevati? Kaj so prehranska dopolnila, jih potrebujemo in zakaj? Prepričajte se in poučite na sejmu Narava-zdravje. Okušajte na degustacijah. Obiščite stojnico organizacije Brez izgovora in se poučite o pomenu zelišč in začimb v kulinariki.
Preberi več
5. 10. 2012

Otroci, vabljeni na Narava-zdravje!

Obisk sejma Narava-zdravje toplo priporočamo vrtcem, šolam in družinam. Pridite na tradicionalni slovenski zajtrk. Spoznajte na Mlečni cesti, kaj vse se zgodi, potem ko krava zaužiije svežo travo na pašniku. Še ne veste, kako je kajenje zdravju škodljivo? Razgibajte se z Športno zvezo Ljubljana.
Preberi več
5. 10. 2012

Pomen certifikatov

Razlikujete med vsemi certifikati, ki se pojavljajo na embalažah živil in drugih izdelkov? Zveza potrošnikov Slovenije letos že drugič prek certifikatov razstavljavcev predstavlja različne možnosti označevanja izdelkov, njihove sledljivosti in kakovosti.
Preberi več
3. 10. 2012

Ekologi brez meja na sejmu Narava-zdravje

Je vaša omara polna oblačil, ki jih ne nosite več? Prinesite jih na sejem, kjer poteka v organizaciji Ekologov brez mejaizmenjava oblačil po principu Prinesi 5 – odnesi 5. Oglejte si tudi njihovo razstavo kreacij iz rabljenih oblačil, ki so jih ustvarili mladi oblikovalci iz vse Slovenije.
Preberi več
2. 10. 2012

Spoznajte gobe na razstavi gob

V Sloveniji naj bi po podatkih predsednika Gobarskega mikološkega društva Ljubljana gobaril vsak drugi odrasel Slovenec. Pa gobe tudi v resnici dovolj dobro poznamo?
Preberi več
1. 10. 2012

Podari jabolko

Morda veste, katero sadje najbolj uspeva pri nas? Koliko različnih vrst jabolk je med njimi? Kakšna je močna in zdrava sadika sadnih rastlin? In katere so prednosti ekološkega pridelovanja sadja?
Preberi več
24. 9. 2012

Svetovni dan šolskega mleka

Danes je svetovni dan šolskega mleka. Mleku in njegovemu pomenu za zdravo življenje pa je namenjena tudi t.i. Mlečna cesta v okviru že 43. sejma Narava-zdravje. V omenjenem segmentu, ki nagovarja predvsem mlade, je mogoče spoznati pot mleka in mlečnih izdelkov od pašnika do končnega izdelka.
Preberi več