SI
Show menu

Novice

22. 10. 2014

Tečeš? Priteci na sejem Narava-zdravje!

Na brezplačni individualni posvet s trenerjem Urbanom Praprotnikom! Skupaj z njim analiziraj, izboljšaj svojo tehniko teka in napreduj; posvetuj se glede tekaških poškodb, da se jim kar najbolj izogneš; kako izbrati prave tekaške copate in kako pravilno načrtovati trening.
Preberi več
20. 10. 2014

Kako preprečiti osteoporozni zlom na sejmu Narava-zdravje

Ob svetovnem dnevu osteoporoze vabljeni že danes, da se udeležite brezplačnega presejalnega merjenja mineralne kostne gostote, ki ga bodo izvajali strokovnjaki v sklopu Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije.
Preberi več
16. 10. 2014

ZA Slovenijo brez zavržene hrane

V Sloveniji je leta 2011 nastalo skoraj 168.000 odpadne hrane ali kar 82 kilogrmov na parebivalca. 25 odstotkov odpadne hrane nastane v gospodinjstvih. Danes, ob svetovnem dnevu hrane, so Ekologi brez meja sprožili akcijo Volk sit, koza cela – ZA Slovenijo brez zavržene hrane, s katero se bodo predstavljali tudi na sejmu Narava-zdravje.
Preberi več
10. 9. 2014

Vztrajajte z nami!

Letos vabimo k znižani vstopnini organizirane šolske obiske sejma skupaj z društvom NGU (Never Give Up!). Športno-humanitarno društvo organizira zbiranje plastičnih pokrovčkov za pomoči potrebne, predvsem za otroke s posebnimi potrebami in družine, ki jim je sreča obrnila hrbet.
Preberi več
21. 10. 2013

Več obiskovalcev od lani

44. sejem Narava-zdravje se je včeraj iztekel. Pod skupnim motom Živimo vitalno! si je ponudbo 313 podjetij iz 17 držav v štirih dneh, od 17. do 20. oktobra 2013, ogledalo 22.000 ljudi. To je približno toliko kot lani. Častna pokrovitelja sta bila tudi letos Ministrstvo za okolje in kmetijstvo ter Ministrstvo za zdravje RS. Zveza potrošnikov Slovenije je obiskovalce osveščala o pomenu certifikatov na izdelkih.
Preberi več
18. 10. 2013

Program za vse generacije

Dopoldanski in popoldanski program ponujata pestro izbiro za otroke in mladino: od pravljic, otroških iger in delavnic, spoznavanja zgodovinske vloge Ljubljanice do spodbujanja zdravega življenjskega sloga med mladimi. Poleg energetskega svetovanja in predavanj ZRMK se predstavljajo še Zelena delovna mesta, projekt Tekstilnica, Tradicionalna kitajska medicina, Najnovejši trendi in tehnologije za zdravje zob in ustne votline, Zveza društev diabetikov Slovenije, Zelišča in dišavnice, zdravilišče Topolščica idr.
Preberi več
18. 10. 2013

Individualna energetska svetovanja

Sklop Zeleno sobivanje posveča veliko pozornost naravnima materialoma, kot sta voda in les. V okviru sejma je na ogled zanimiv in poučen koncept parka, v katerem je predstavljena gradnja objektov z lesom in ostalimi naravi prijaznimi materiali. S področja zelene, trajnostne gradnje in rabe energije pa so vse dni sejma na voljo predavanja.
Preberi več
17. 10. 2013

Kranjska stena v Marmorni dvorani

Sredi Marmorne dvorane je družba Hidrotehnik d.d. postavila pravo leseno kašto oz. kranjsko steno. To je tradicionalna tehnika za varstvo pred škodljivim delovanjem voda in erozije, ki se uporablja pri urejanju vodotokov in sanaciji erozijskih žarišč ter pogojno stabilnih pobočij. Za gradnjo kranjske stene se uporabljajo lokalna naravna gradiva - rešetkasto sestavljena debla in kamen. Izraz »kranjska stena« izvira iz dobesednega prevoda poimenovanja tehnike na nemško govorečem območju Alp, kjer tej zgradbi pravijo »Krainerwand«. Zgradba je torej dobila ime po nekdanji deželi Kranjski, kajti tovrstna protierozijska ureditev je bila od samih začetkov uvajanja v prakso najbolj značilna prav za območje današnje Slovenije. HIDROTEHNIK je nosilec izročila in znanja o leseni kašti, zato je sodeloval tudi pri letošnji pobudi Inštituta za vode RS in uspešnem vpisu tehnike v register žive kulturne dediščine Slovenije (julij 2013).
Preberi več
17. 10. 2013

Prvi dan v duhu zdravja, narave in eko občin

Danes zjutraj so se odprla vrata 44. sejma Narava-zdravje in 11. Kampinga & Karavaninga. Na obeh prireditvah se predstavlja 313 podjetij iz 17 držav. Njihove predstavitve dopolnjuje izjemno bogat in razvejan obsejemski program – pravi svetovalni maraton – s prek 200 delavnic, predavanj, prikazov ...!
Preberi več
17. 10. 2013

Planetu Zemlja prijazna občina 2013

Ob zaključku prvega sejemskega dne je na slovesni otvoritvi 44. sejem Narava-zdravje uradno odprl dr. Tomaž Gantar, minister za zdravje Vlade RS. Najzaslužnejše občine pa so prejele posebna priznanja. S slovesno podelitvijo nazivov in priznanj se je namreč zaključil četrti vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna občina 2013.
Preberi več