SI
Show menu

Novice

5. 10. 2012

Pomen certifikatov

Razlikujete med vsemi certifikati, ki se pojavljajo na embalažah živil in drugih izdelkov? Zveza potrošnikov Slovenije letos že drugič prek certifikatov razstavljavcev predstavlja različne možnosti označevanja izdelkov, njihove sledljivosti in kakovosti.
Preberi več
3. 10. 2012

Ekologi brez meja na sejmu Narava-zdravje

Je vaša omara polna oblačil, ki jih ne nosite več? Prinesite jih na sejem, kjer poteka v organizaciji Ekologov brez mejaizmenjava oblačil po principu Prinesi 5 – odnesi 5. Oglejte si tudi njihovo razstavo kreacij iz rabljenih oblačil, ki so jih ustvarili mladi oblikovalci iz vse Slovenije.
Preberi več
2. 10. 2012

Spoznajte gobe na razstavi gob

V Sloveniji naj bi po podatkih predsednika Gobarskega mikološkega društva Ljubljana gobaril vsak drugi odrasel Slovenec. Pa gobe tudi v resnici dovolj dobro poznamo?
Preberi več
1. 10. 2012

Podari jabolko

Morda veste, katero sadje najbolj uspeva pri nas? Koliko različnih vrst jabolk je med njimi? Kakšna je močna in zdrava sadika sadnih rastlin? In katere so prednosti ekološkega pridelovanja sadja?
Preberi več
24. 9. 2012

Svetovni dan šolskega mleka

Danes je svetovni dan šolskega mleka. Mleku in njegovemu pomenu za zdravo življenje pa je namenjena tudi t.i. Mlečna cesta v okviru že 43. sejma Narava-zdravje. V omenjenem segmentu, ki nagovarja predvsem mlade, je mogoče spoznati pot mleka in mlečnih izdelkov od pašnika do končnega izdelka.
Preberi več
12. 9. 2012

Planetu Zemlja prijazna občina 2012

Društvo Planet Zemlja že vse od leta 2010 izvaja vseslovenski natečaj »Planetu Zemlja prijazna občina«, ki se je tudi letos začel ob Svetovnem dnevu Zemlje. Na uradni otvoritvi sejma Narava-zdravje bo tudi letos potekala zaključna prireditev akcije in podelitev priznanj z razglasitvijo zmagovalnih občin
Preberi več
20. 8. 2012

GR “Goes Green”

Gospodarsko razstavišče (GR) je z lanskim zlatim pokroviteljstvom konference Life Style Natural – Zelena delovna mesta, ki je potekala v okviru sejma Narava-zdravje, sprejelo vlogo, da postane testni primer takšne ozelenitve.
Preberi več
28. 6. 2012

Ministrstvo za zdravje – častni pokrovitelj NZ 2012

Ministrstvu za kmetijstvo in okolje, častnemu pokrovitelju sejemske prireditve Narava–zdravje 2012, se je pridružilo šeMinistrstvo za zdravje. Na sejmu bodo predstavili svoje projekte in programe, ki se še zlasti navezujejo na področje preventive.
Preberi več
25. 5. 2012

Tudi letos bomo izbrali okolju najprijaznejše občine

Društvo Planet Zemlja je ob svetovnem dnevu Zemlje že tretje leto zapored razpisal natečaj Planetu Zemlja prijazna občina. Anketni vprašalnik slovenskim občinam obsega štiri različna področja: ozaveščanje javnosti, področje gozdov, področje odpadkov in energetska varčnost občin
Preberi več
19. 4. 2012

GR - partner Ekokonference

19. in 20. aprila potekata na Gospodarskem razstavišču dve odmevni prireditvi na temo ekologije, katerih partner jeGospodarsko razstavišče. Društvo Planet Zemlja organizira Ekokonferenco in podelitev priznanj za projekt Zemljo so nam posodili otroci. Cilj Ekokonference je pokazati na vse večjo soodvisnost ekologije in ekonomije
Preberi več